120x600

Alemdar inşaat

01-12-2014 İnci Abla

İnci Abla bundan böyle her hafta Bolulularla birlikte oluyor. Sizlerde aklınıza takılan, kafanızı meşgul eden birçok konuda İnci ablaya danışabilir ona sorularınızı iletebilirsiniz. Sorularınız için mail adresimiz; [email protected]

 

 

Sevgili İnci ablacığım, 17 yaşında genç bir erkek olarak kızlardan çok hoşlanmama rağmen onlara bir türlü açılamıyorum. Karşımda onları görünce kıpkırmızı kesilip, başımı öne eğiyorum. Kızlarla daha rahat ve özgüvenli bir şekilde konuşabilmek için ne yapmam lazım? Facebook ya da twitter ortamında konuşmayla yüz yüze konuşmak arasında büyük fark var. Bana ne olur yardım edin.                                                                                                                                                                     E.D BOLU

 

Sevgili E.D, yazmak ile konuşmak arasında çok fark vardır çünkü. Yazarken tüm duygularınızdan korkusuzca bahsedebilirsiniz, karşınızdakinin sizi görmediğinden emin olduğunuz için. Ama konuşurken kullandığınız kelimelere dikkat etmeniz gerekir karşınızdaki insanın nasıl tepki vereceğini bilemediğiniz için. Önce kendinize güvenmeniz gerekir. Sorunuzdan anladığım kadarı ile utangaçsınız. Bu yönünüzü köreltmek için sanal ortamda değil de sosyal ortamlarda çok daha fazla zaman geçirmeniz gerekir. Hoşlandığınız bayan ile önce arkadaş olmaya çalışın. Arkadaş olarak sizi tanımasına izin verin. Zaman içerisinde karşılıklı konuşarak kendinizi ifade edebileceğinizi de göreceksiniz.

 

Sevgili İnci abla, ben 16 yaşında alımlı, bakımlı ve çevresi tarafından “manken gibi” olarak nitelenen bir kızım. Birçok erkeğin bakışlarını girdiğim her ortamda üzerimde hissetmeme rağmen Tufan’ın dikkatini bir türlü çekemiyorum. Ona “senin hiç dikkatini çekmedim mi?” diye sordum. Bana “maşallahın var” dedi. Hepsi bu. Onunla ciddi bir arkadaşlığın tohumlarını atabilmek için ne yapmam gerekiyor. Ne olur cevapsız bırakmayın beni.

                                                                                                                                                                S.Y.Bolu                                                                                                                                                                             

Sevgili kızım, öncelikle alımlı ve bakımlı olmak seni gerçekten manken gibi hissetmene ve güzelliğin ile her şeyi halledebileceğin duygusuna itmiş. Tayfun ile bir arkadaşlık istiyorsan ya da onun dikkatini çekmek istiyorsan güzelliğini ikinci plana atmalısın. Güzel olmak başka ulaşılmaz olmak bambaşka. Bir de herkes seninle ilgilenirken Tayfun’un seninle ilgilenmemiş olması mı Tayfun’a yoğunlaşma nedenin. Buna vereceğin cevap “hayır” ise aklını ön plana çıkar. O zaman Tayfun seninle ilgilenecektir.

 


www.boluobjektif.com'da yer alan köşe yazarlarının yazıları kendi görüşleridir. Yazdıkları köşe yazılarından dolayı www.boluobjektif.com sorumlu tutulamaz.



İnci Abla Diğer Yazıları
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları