120x600

Alemdar inşaat

20-01-2015 İnci Abla

İnci Abla Bolulular ile birlikte olmaya devam ediyor. Sizde her konudaki görüşlerinizi çekinmeden yazabilirsiniz. Sorularınız için mail adresimiz; [email protected]

 

Sayın İnci Hanım yazılarınızı büyük bir ilgiyle takip ediyorum. Son günlerde piyasanın ne kadar bozuk olduğu, Türkiye'nin kaç yıldır ekonomik anlamda bir daralma yaşadığı ortada. Tüm bunlara çözüm bulmak varken gündemin Osmanlıca dersleri ya da küllüye gibi tartışmalarla sulandırıldığını düşünüyorum. Ekonomik değerlerin bu kadar bozuk olduğu ülkemizde bence daha rasyonel şeyleri konuşmalıyız. Yanılıyor muyum?

B.M. Bolu

 

Yanılmadığınızı söyleyebilirim. Sanırım gündem değiştirme diye bunu kastediyorlar. Gündeme gelmeyen  konuları irdelemek lazım. Asgari ücretin hala 1000 TL nin altında kalması, yapılan zam oranının çok küçük olması Osmanlıcanın zorunlu olma çalışmaları, küllüye tartışmalarının da arkasında kalıyor ne yazık ki. Sanırım bizlerde altından kalkamayacağımız olaylar karşısında hedef kaydırıyoruz. Tartışmamız gereken konuları öteliyoruz. Hükümetin de istediği bu değil mi?

 

 İnci ablacım Arap ve Ortadoğu ülkelerinin haline bakıp halimize şükretmemiz gerekirken gereksiz tartışmalarla birbirimizle itişmemiz bana doğru gelmiyor. Müslüman dünya her taşın altından Batının çıktığı gibi tartışmalara son verip gerçekçi bir çıkış yolu bulmalı. Dört halifeden Üç tanesinin öldürüldüğü unutulmamalı. Onları da mı batı öldürdü?

Z.A. Bolu

 

Sevgili Z.A

 

Kesinlikle şükretmemiz gerekiyor. Hatta daha da ileriye giderek Ülkemizi ve Cumhuriyetimizi korumamız gerekiyor. Her taşın altından Batı çıkmıyor ama dış güçlerin rolünü de unutmamak gerekiyor. Suçu başkasına yüklemek kaçak dövüşmek değil midir? Biz de işin kolayını sanırım böyle bulduk. Elimizdeki değerleri korumayı iyi bilmeliyiz ve sahip çıkmalıyız.


www.boluobjektif.com'da yer alan köşe yazarlarının yazıları kendi görüşleridir. Yazdıkları köşe yazılarından dolayı www.boluobjektif.com sorumlu tutulamaz.



İnci Abla Diğer Yazıları
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları