120x600

Alemdar inşaat

09-02-2015 İnci Abla
İnci Abla

İnci Abla

Niye Türkiye'de insanlar yaşam şekillerine müdahale endişesi taşıyorlar?

Bolu'nun İnci ablası her konuda sorularınızı cevaplayarak dertlerinize derman olmaya devam ediyor.Sizde her konudaki sorularınızı [email protected] adresi üzerinden İnci ablaya iletebilirsiniz...

 

 

 

 

İnci ablacım yaz aylarında bizleri bir seçim bekliyor. Laik kesim, muhafazakâr kesimin yaşam şekillerine gün geçtikçe artan müdahalesinden şikâyetçi. Dindar kesim ise başörtüsü ya da kılık ve kıyafet gibi unsurlara yıllardan beri müdahale edildiğini söyleyerek Laik ya da Kemalist kesime çeşitli eleştiriler yöneltiyor. Bunun ortası yok mu? Niye Türkiye'de insanlar hangi görüşte olurlarsa olsunlar yaşam şekillerine müdahale endişesi taşıyorlar?

 

D.R.BOLU

 

 

 

Sevgili D.R

 

Siyaset bu. Ne yazık ki ortası yok. Siyaset din üzerinden yapılmaya başlandığı andan itibaren komşu komşusunu sorgulamaya başladı, herkes birbirinin inancını sorgulamaya başladı. Bu da bahsettiğiniz endişelerin taşınmasına neden oldu. Artık laik olamıyoruz. Artık baskıcı ve müdahaleci olduk. Umarım tekrar laik olmayı başarır ve endişelerimizi geride bırakırız.

 

 

 

 

 

İnci ablacım köşenizi büyük bir ilgiyle takip ediyorum. İşsizlik ve dolar artışı malum. Hayat gün geçtikçe pahalanıyor. Hiç bir sorunumuz yokmuş gibi birde bu mülteciler çıktı ortaya. Hava biraz ısınmaya görsün adamlar kendi ülkeleri gibi dışarıda dolaşıyorlar. Kendi ülkelerinde savaş varsa ülkelerini savunmaları gerekir. Atatürk ve arkadaşları ülkelerini savundukları, mültecilik ya da himayeliği kabul etmedikleri için bugün dimdik ayaktayız. Kimse bunu ümmetçilik ya da Osmanlıcılık gibi kılıflarlarla bizlere yedirmeye kalkmasın...

 

 V.D.MENGEN

 

 

 

Sevgili V.D

 

Mülteciler konusunda inanın sizin gibi herkes rahatsız. Kendi vatandaşımıza çare olamazken farklı ülkelerden gelenlere çare olmak doğru gelmiyor. Özgürlük kaçmakla olmuyor dediğiniz gibi. Korunması gereken kadın ve çocuklar aslında ama bahsettiğiniz gibi savaştan kaçan adamlar ile doldu ülkemiz, şehrimiz. Dolmakla kalmadı, iyice yerleşmeye başladılar. Ekmek elden su gölden misali, gayrimenkul de almaya başlayıp bizlerden olmaya başladılar.


www.boluobjektif.com'da yer alan köşe yazarlarının yazıları kendi görüşleridir. Yazdıkları köşe yazılarından dolayı www.boluobjektif.com sorumlu tutulamaz.



İnci Abla Diğer Yazıları
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları