120x600

Alemdar inşaat

16-07-2022 GÜNDEM

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kent Meydanında Coşkuyla Kutlandı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle il genelinde düzenlenen program ilk olarak Garnizon Şehitliği ziyaretiyle başladı. Programda ,şehitler için Saygı Duruşu'nda bulunuldu, İstiklâl Marşı okundu, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi. Program akabinde Bolu Valisi Erkan Kılıç, şehitlerin kabr-i şeriflerini ziyaret etti. Vali Kılıç,“Vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizin ruhları şâd, mekânları cennet, makamları âlî olsun” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kent Meydanında Coşkuyla Kutlandı
Bİ tur

Bolu Kent Meydanında düzenlenen programda ise Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğini hedef alan 15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişiminin 6. yıldönümünde, Türk bayraklarıyla cadde ve sokaklara çıkıp meydanları doldurarak darbecilere karşı koyan vatandaşlar, bu yıl da ülke genelinde ve ilimizde 15 Temmuz şehitlerini andı.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" nedeniyle gün boyu yapılan çeşitli etkinlik ve ziyaretlerin akşamında Kent Meydanında düzenlenen programa Bolu Valisi Erkan Kılıç ve eşi Ayşe Elif Kılıç, Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Belediye Başkan Vekili Naci Parlak, İl Protokolü, Şehit yakınları, Gaziler, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 

 

Program saat 21:00' da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 

 

Kuran-ı Kerim Tilaveti, dua, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka sesleniş konuşması, protokol konuşmaları, sancak koşusunda getirilen sancağın Bolu Valisi Erkan Kılıç tarafından teslim alınması, 15 Temmuz temalı güzel şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin şiirlerini okuması ve ödüllerinin Bolu Valisi Erkan Kılıç tarafından verilmesi , İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından ilahi ve ezgilerin okunması ve 00:13 de camilerden okunan selalar ile devam etti.

 

 

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolulu vatandaşlara hitaben gerçekleştirdiği konuşmalarında şu ifadelere yer verdi" Fetö terör örgütü tarafından devletimizi, demokrasimizi, milli birlik ve beraberliğimizi, millet iradesini, bağımsızlığımızı hedef alan, ülkemizin bekasını ve bölünmez bütünlüğünü parçalamaya yönelik düzenlenen hain darbe girişiminden bu yana 6 yıl geçti. Kırk yıldır sinsice örgütlenerek devletimizin ve milletimizin üzerinde şerli planlar yapan bu yapılanma devletimizi, millet iradesini istedikleri gibi hareket ettirebilmek için darbe girişimi dahil her yolu denediler. Hamd olsun 15 Temmuz gecesinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ve liderliğinde gencinden yaşlısına milyonlarca insanımız sokaklara dökülerek tanklardan, helikopterlerden üzerlerine açılan ateşe rağmen kendilerini siper ederek büyük bir direnişle hain darbe girişimini bertaraf ettiler ve tarihimizin altın sayfalarına yeni bir zafer yazdılar. Kadim topraklarımızı yurt edindiğimiz 1071 Malazgirt Zaferinden bu yana mazlumların, gariplerin, kimsesizlerin, ihtiyaç sahiplerinin, ülkemizi umut olarak gören yurtdışındaki  Müslümanların ve soydaşlarımızın son kalesi olan ülkemizi işgal etmek isteyen bu güruhlar her alanda ülkemize prangalar vurma gayretinde oldular, olmaya da devam edecekler. Ancak bizler birbirimize daha da kenetlenerek birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk, bozamayacağımız hiçbir kirli oyun yoktur. Allah'ın izniyle her zaman hakkın ve haklının yanında olan âziz milletimizde vatan, bayrak, şehâdet ve Türkiye aşkı olduğu müddetçe hiçbir iç ve dış şer odakları bizi bağımsızlık sevdamızdan vazgeçiremeyecek ve yıldıramayacaktır. Türk Milleti olarak şanlı bayrağımızın gölgesinde inşallah cennet vatanımızda kıyamete kadar milli ve manevi değerlerimizle yaşamaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerimle, 15 Temmuz hain darbe girişiminde Türkiye Aşkına vatanına sahip çıkan, o karanlık geceyi kahramanlıklarıyla aydınlatan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla yâd ediyor, yüreği devlet, vatan, bayrak aşkıyla çarpan Bolulu hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum."

 

 

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları