120x600

Alemdar inşaat

07-08-2022 BOLU

35.Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali Türkiye’ye damgasını vurdu.....

35. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali Cumartesi günü yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Yüzlerce kişinin katıldığı kortej yürüyüşü sonrasında festivalin açılış konuşmasını yapan Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, ‘Mengen, “önce insan” anlayışını özümsemiş, Atatürk’ümüze ve Cumhuriyetimizin değerlerine bağlı bir kenttir. Böyle bir halkın belediye başkanı olmanın gururunu taşıyorum’ dedi.

35.Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali Türkiye’ye damgasını vurdu.....
Bİ tur

35. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali Cumartesi günü yapılan kortej yürüyüşü ile başladı.  Yüzlerce kişinin katıldığı kortej yürüyüşü sonrasında festivalin açılış konuşmasını yapan Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, ‘Mengen, “önce insan” anlayışını özümsemiş, Atatürk’ümüze ve Cumhuriyetimizin değerlerine bağlı bir kenttir. Böyle bir halkın belediye başkanı olmanın gururunu taşıyorum’ dedi.

Başkan Bulut konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “ Öncelikli olarak 35. Uluslararası Mengen Aşçılık Festivaline verdiğiniz katkılar için çok teşekkür ediyorum. Büyük Atamızın doğumunun 100.yılında yani 1981 yılında aşçılarımızın kurmuş oldukları sivil toplum örgütü olan Mengen Aşçılar ve Turizm Derneği, esnaflarımız ve o günkü kaymakamımızın öncülüğünde Atamızın 100.yılına atfen yapılan o güzel festivalin güvenli adımlarıyla bugüne kadar taşınmasında en büyük pay aşçılarımızındır. Mengen halkı örgütlü yaşamayı çok sever. Birlik ve beraberlik içerisinde yitirdiklerini ve kaybettiklerini geri alan bir halktır. Mengen halkı kentin büyümesi ve gelişmesi için gerek kamu gerekse de meslek gruplarından yeterince pay alamamasına rağmen yerel yönetim ve aşçılarımızın öncülüğünde çok büyük kazanımlarımız oldu. Ve o ilk festivalde bir pankart açtılar. 'Mengen’e eğitim kurumu istiyoruz. Aşçılarımızın eğitimli olmalarını istiyoruz ' dediler…  2014 yılında yine bu meydanda Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun teşrif etmiş olduğu festivalimizde Sayın Genel Başkanımızın huzurunda bir söz verdik; 'Mengen’in doğasına ve tabiatına sahip çıkan ekoturizmi ön plana çıkartacağız' demiştik. 2014 yılında Mengen’de 2 tane tesis vardı. Şu anda 7 tane butik tesisimiz oldu. 'Kendimi Avusturya’da, Norveç’te hissediyorum' diyen ve kulağımıza çok hoş gelen sözler söyleyen değerli misafirlerimiz var. Bu tesislerimizi ayakta tutan, bu tesislerimize değer katan ise mutfaktaki aşçılarımızdır. 2014 yılında ' Mengen, bir aşçılık eğitim üssü olacak' diye bir söz daha vermiştim. İzzet Baysal Vakfı ve Mengen Belediyesi olarak 2016 yılında o dönemki Sayın Valimizin huzurunda bir protokol yaptık. Bu protokol gereği Mengen’e yeni bir aşçılık, eğitim, gastronomi ve mutfak sanatları eğitimini veren güzel bir kampüsünün yapılmasını kararlaştırdık. 2018 yılında temelini attık. 2022 yılında üniversiteye devir-teslim töreni yaptık. Buradan merhum İzzet Baysal’a bir kez daha rahmet diliyorum.  Sayın Ahmet Baysal’a ise buradan sağlık diliyorum. Sevgi ve salamlarımı gönderiyorum.  Mengen aşçıları ile ünlüdür ve aşçılarına her zaman sahip çıkar. Eğitimli aşçılarımızın “hizmetli” sınıfıyla kamu kurum ve kuruluşlarında hizmet vermelerine gönlümüz razı değil. “Bir gün her şey çok güzel olacak” dediğimizde  “olacak” ve sizin taleplerinizde parlamentoda en iyi şekilde değerlendirilerek teknik sınıfa alınmanızı sağlayacağız.  İstediğiniz taleplerinizin inşallah gerçekleşeceğine inanıyorum. Bugün 35.festivalimiz gelecekte ki festivallerimize özlem duyulacak bir festival olacak”

 

 

Daha sonra festival, stantların ziyareti, Aşçılar yemek yarışması, Bayanlar arası yöresel yemek yarışması ve Halk oyunları gösterisi ile devam etti.  İlk gün etkinlikleri Mithat Körler ve Ece Seçkin konseri ile sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları