120x600

Alemdar inşaat

04-01-2023 SİYASET

"BASINI DÜNYADA VE TÜRKİYE'DE ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜÇ OLARAK ADDEDİYORUM"

Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adaylığını açıklayan Bolu Barosu Eski Başkanı Avukat Ferit Atalay, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mert Minisker ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Bİ tur

CHP’den milletvekili aday adaylığını açıklayan Bolu Barosu Eski Başkanı Avukat Ferit Atalay, 13 Kasım tarihinde gerçekleştirilen olağan kongrede üyelerin oylarıyla BGC Başkanı seçilen Mert Minisker ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. BGC Yönetim Kurulu üyeleri Hamza Canbaş, Kemal Ersan ve Volkan Yılmaz’ın da hazır bulunduğu ziyarette Atalay yeni seçilen yönetime başarılar diledi.

 

“BASIN ÖRGÜTLERİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

 

Ziyarette açıklamalarda bulunan Avukat Ferit Atalay “Basına bakışım belli. Demokrat bir kimliğim var. Basını dünyada ve Türkiye’de çok önemli bir güç olarak addediyorum. Nitekim basın tüm dünyada yasama, yürütme ve yargıdan sonra en büyük güçlerden biri haline geldi. Bu nedenle de basın yasalarla, anayasalarla teminat altına alınmış. Basının hem kamuoyu oluşturmak gibi bir misyonu var, hem haber verme hem de bilgilendirme gibi bir misyonu var. O yüzden basın örgütleri bizim için çok önemli. Bu seçimlerde de bizim kimliğimiz hakkında iyi kötü bir yargıya sahipsiniz. Destek istiyorum derken, oy desteğinden daha çok sizin fikri desteğinize, mental desteğinize ben dahil bütün adayların ihtiyacı var. Kendimizi doğru anlatmak, doğru ifade etmek, doğru bilgilendirmek zorundayız. Bu süreçte gazeteciler cemiyetinin yeni yönetimine hayırlı olsun demek, hem de yol gösterici olarak, kamuoyu bilinçlendiricisi olarak ziyaret etmeyi uygun buldum. Gelecek süreçte de bu işlerimizin devam edeceğini umuyorum. İlla şu aday bu aday diyerek birisinde yoğunlaşmak değil, Bolu’ya neler katabiliriz, neler kazandırabiliriz. Bu şehirde yaklaşık 50 yıldır yaşıyorum, şehrin bütün sivil toplum örgütlerinde yer alıyorum. İzzet Baysal Vakfı’nda yer alıyorum. Yani bu şehirdeki insanların birçoğu ile bir şekilde yollarım kesişti. Dolayısıyla kamuoyunun beni kabul edeceği, algılayacağı, benimseyeceği inancını taşıyorum. Bende birşeyler verebileceğime inanıyorum. Türkiye’nin yaşadığı ekonomik durum, sosyal durum belli. Mevcut siyasi partilerin vaat ettikleri belli. Bizde bunların içerisinde gerçektende bir halkçı, kamucu, daha çok toplumcu bir anlayışla yola çıktık. Umarım iyi sonuç alırız. Bu sonuçda da sizin katkılarınız bizim için çok önemli” dedi.

 

“ÇIKMIŞ OLDUĞUNUZ YOLDA SİZE BAŞARILAR DİLİYORUZ”

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mert Minisker ise Atalay’a çıkmış olduğu yolda başarılar dileyerek “Öncelikle nazik ziyaretiniz için çok teşekkür ederiz. Çıkmış olduğunuz yolda size başarılar diliyoruz. Uzun yıllar Baro Başkanlığı yaptınız birçok noktada birçok kez yollarımız kesişti. Bolu adına bir iddia ortaya koyuyorsunuz ve inşallah arzuladığınız noktaya gelirsiniz ve Bolu kazanır. Bizim için partiler hepsi eşit. Herkes Bolu adına çalışacağını beyan ediyor. Biz basın olarak her zaman Bolu adına güzel işler yapılması noktasında itici güç olduğumuzu düşünüyoruz. İnşallah Bolu basını ve Bolu siyaseti uyum içinde Bolu adına yapılacak güzel işlerde birbirine destek olacak belki ama Bolu için güzel sonuçlar ortaya çıkarmasını temenni ediyorum. Başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları