120x600

Alemdar inşaat

11-02-2021 BOLU

Başkan Gayret esnafın sesi oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,bugün Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı makamında ziyaret ettikten sonra Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği'nde şehit yakınları ve gaziler ile bir araya geldi. Ardından Yukarıçarşı'da esnaf ve vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Kemal Kılıçdaroğlu, son olarak Bolu Belediyesi'nde kanaat önderleri, STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Başkan Gayret esnafın sesi oldu
Bİ tur

Bolu Belediyesi kültür merkezinde yapılan toplantıda konuşan Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Tahir Gayret CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sorunlarını aktararak esnafın sorunlarına dikkat çekti. Başkan Gayret; “Bundan 15 gün önce Ankara’da yaptığımız görüşmelerde ortaklaşan konuları 6 ana madde üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımıza sundular. 3 tanesi açıklandı. 3 tanesi ise bekliyor. Biz esnaf olarak Hükümetten ayda bin TL talep etmedik. 500 TL’lik talepte de bulunmadık. Bizim talebimiz vergilerimizi, SGK primlerimizi 1 yıl faizsiz ertelemekti. Türkiye genelinde bütün esnaflara 25 bin TL verildi. 6 ay eş taksitli ödeyeceklerini söylediler ama onu da var olanların üzerine ekleyerek faiz ile devam ettirdiler. Bizim ne durumda olduğumuzu siz de biliyorsunuz, Cumhurbaşkanımız da biliyor, Edirne’deki vatandaş da biliyor, Şırnak’taki vatandaş da biliyor. Ben bir esnaf lideri olarak bulunduğum koltukta kanundan dolayı hiçbir görev yapamamanın ezintisini yaşıyorum. TBMM’de mutlaka yasanın incelenerek yeniden haklarımızın bize verilmesini istiyoruz. Bizim kimse ile derdimiz yok. Biz sadece Türkiye Cumhuriyeti’nde huzurlu yaşamak istiyoruz. Kahveciler bir senedir kapalı. Yanında çalışan Ocakta 3 tane işçi çalışıyor. Her yer açık. Onlara her şey serbest. Bizim günahımız küçük esnaf olmak mı? Hiçbir yardım yapamıyoruz. Elimiz kolumuz bağlı. Kimsenin yüzüne bakamıyoruz. Bu konuda acil biz çözüm bekliyoruz” şeklinde konuştu.  

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise esnafın sorunlarına yönelik olarak önerdikleri “çözüm paketinin” hükümet tarafından ciddiye alınmadığını vurgulayarak , “Esnaf perişan vaziyette, esnaf derdini nereye anlatıyor? Gazeteciler dışında, televizyoncular dışında derdini anlatacak devlette bir makamı var mı? Esnafın devlette bir makamı yok. Niye bir esnaf bakanlığı yok? Madem ki milyonlarsınız, mademki orta direksiniz esnafın bu konuda çıkıp konuşması lazım. Konuşuyor ama kime?  Dinleyen yok. Anayasa ne diyor? Anayasa Madde 173: ‘Devlet esnaf ve sanatkârı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır.’ Bunlar yapılıyor mu? Yapılmıyor. Anayasa emrediyor mu? Emrediyor. Hukukun gereği yapılıyor mu? Yapılmıyor. Peki, ne yapacağız? Sandıkta gereğini demokratik yollarla yapmak zorundasınız,” dedi.

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları