120x600

Alemdar inşaat

11-10-2021 SİYASET

Başkan Güner; ‘2023 ve 2024 seçimlerinin tek favorisi biziz'

Ak Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, öncelikli hedefleri hakkında Bolu Objektif Haber Sitesine önemli açıklamalar yaptı. Başkan Güner; “ Gündemimizde erken seçim yok ama yarın seçim varmış gibi bugünden çalışıyoruz. Bizim öncelikli hedefimiz vatanımıza ve milletimize hizmet etmektir. Daha sonra milletimizin desteği ve takdirleri ile 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı bir kez daha Cumhurbaşkanı seçmek ardından da Bolu Belediyesi’ni tekrar kazanmaktır” dedi.

Başkan Güner; ‘2023 ve 2024 seçimlerinin tek favorisi biziz'
Bİ tur

Suat Bey, geçtiğimiz aylarda yapılan 7. Olağan il kongresi sonrasında İl Başkanı olarak seçildiniz. Öncelikli olarak sizi kısaca tanıyabilir miyiz? Suat Güner kimdir?

 

1979 yılında Bolu’da merkez köylerinden Mesciler Köyü’nün Emen mahallesinde doğdum. Çocukluğum şehrimizin en güzel beldelerinden olan Karacasu’da o zamanki adıyla Karacasu Köyü’nde geçti. İlkokul, ortaokul ve lise sonrasında lisans ve lisansüstü eğitimini ekonomi alanında tamamlayıp çok güzel dostluklar biriktirdiğim özel sektörde çalışma hayatım başladı. 2008 yılında bir arkadaşımla engelli bireylere yönelik eğitim ve rehabilitasyonu işini fiilen “Sizin için küçük bir adım, onlar için koşmak. Bizim içinse gurur duymak” diyerek hem sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıp hem de ticaretimizi yürütmeye başladık. Evli ve iki çocuk babasıyım. AK Parti’de kuruluşundan bu yana hizmet etmeye çalıştım. 2014 yılında il yönetim kurulunda görev alarak devam ettiğimiz sorumluluğumuz, bugün ise 7. Olağan kongrede Sayın Cumhurbaşkanımızın olurlarıyla il başkanı olarak devam ediyor.

 

 

Sizi Ak Parti’de siyaset yapmaya iten sebepler neydi?

 

Aslında beni siyasete de AK Parti’ye de iten bir sebep yoktu. Çünkü zaten tam olarak içinde doğmuştum. Ailemde çok kıymetli büyüklerim Milli Görüş’ün şehrimizdeki siyasi temsilciliğinde önemli roller üstlenmişlerdi. Siyaset evlerimizin içinde her zaman konuşulan başlıca gündemlerindendi. Ve bugün ülkemizi Cumhurbaşkanı olarak temsil eden, ömrünü millete hizmete adayan koca reis Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ söylemine yürekten inanan biri olarak üzerimize düşen her sorumluluğu bu bilinçle idame etmeye çalışan bir AK Parti neferi olarak yoluma devam ediyorum.

 

 

“Biz; ‘Görev istenmez, görev verilir’ düsturuyla hareket ederiz”

 

Her il başkanı aynı zamanda doğal milletvekili ya da belediye başkanı adayıdır. Bu konudaki hedeflerinizi açıklayabilir misiniz?

 

Belki klişeleşmiş bir söz gibi gelecek kulağa ilk bakışta ama Biz; ‘Görev istenmez, görev verilir’ düsturuyla hareket ederiz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve AK Parti Teşkilatımız bize hangi görevi layık görürse elimizden geleni yapmak için var gücümüzle mücadele ederiz. Bunları konuşmak için çok erken. Bizim öncelikli hedefimiz vatanımıza ve milletimize hizmet etmektir. Daha sonra milletimizin desteği ve takdirleri ile 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı bir kez daha Cumhurbaşkanı seçmek ardından Bolu Belediyesi’ni tekrar kazanmaktır. Bütün plan, program ve çabamız bu amaçlar içindir.

 

 

“Başkan Özcan hizmetten çok laf üretiyor…”

 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın performansını nasıl buluyorsunuz? Bu konudaki görüşlerinizi öğrenebilir miyiz?

 

Bolu halkı, 31 Mart yerel seçimlerinde Tanju Özcan’ı tercih ederek belediye başkanlığı görevine getirmiştir. Halkımızın tercihine saygı duyuyoruz. Tanju Özcan, yaklaşık iki buçuk yıldır bu görevi yürütüyor. Bu süre zarfında görülen, hizmetten çok laf ürettiğidir. Ulusal ve yerel anlamda gündeme gelebilmek uğruna planlı şekilde polemik ve söylemler ürettiğine şahit oluyoruz. Bolu halkı adına üzüldüğümüz nokta; Bolu Belediye Başkanlığı makamını kendi şovları ve çıkarı için alenen kullanıyor. Bolumuzun çözülmeyi bekleyen onlarca sorunu var. Kendisinden bu sorunlara çözüm üretmesini bekliyoruz. Hizmet odaklı çalışmasını istiyoruz. İktidar Partisi olarak halkımızın yararına olacak her türlü projelerine destek vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.

 

 

“ Yarın seçim varmış gibi çalışıyoruz”

 

2024 yılında yapılacak olan yerel seçimler için şimdiden konuşmak için çok erken ama AK Parti olarak bu konuda nasıl bir strateji üzerinde çalışıyorsunuz?

 

AK Parti gücünü milletten ve teşkilatının birlikteliğinden alır. 20 yıllık bir parti olarak ilk önce, geçmiş dönemlerde partimizde görev almış büyüklerimizi ziyaret ediyoruz. Onların fikirlerini alarak tecrübelerinden yararlanıyoruz. Yönetimdeki arkadaşlarımız ile yaptığımız toplantılarda kısa, orta ve uzun vadede yol haritaları belirliyoruz. Bu stratejiler ışığında halkımızla daima iç içe olmayı hedefliyoruz. Köy köy, mahalle mahalle, ilçe ilçe gezerek halkımızla buluşuyoruz. Onları uzun uzun dinliyoruz sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz. Halkımız aslında samimiyet bekliyor. Bizde de bu samimiyet fazlasıyla var. 2024 yerel seçimleri geldiğinde de başkan adayımızı belirleyip projelerimizle halkımızın huzuruna çıkacağız. AK Parti teşkilatı sadece seçim zamanı sahaya inmez, yarın seçim varmış gibi bugün çalışır. Günün 24 saatinin bize yetmediğini rahatlıkla söyleyebilirim.

 

 

“Ülkelerinde güvenli bir ortam oluşturulunca sığınmacılar kendi memleketlerine geri dönecek”

 

Sığınmacılar konusunda toplumun bazı kesimlerinden ciddi eleştiriler var. Yapılan eleştirilerde hükümetin sığınmacılarla ilgili reel bir politikasının olmaması en çok dile getirilen hususlar arasında yer alıyor. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

 

Mazlumların umudu olan Türkiye, insanları zalimlerin eline bırakmazdı, bombaların altında ölmelerine izin veremezdi, açlık çekerek can vermelerine müsaade edemezdi. Ülkelerindeki savaştan kaçarak sınırlarımıza gelen mazlumlara kapılarımızı ve gönlümüzü açtık. Milyonlarca sığınmacı ülkemizde güvenli şekilde yaşıyor. Sığınmacılar konusunda belli kesimlerin provokatif ve faşistçe söylemlerini görüyoruz. Bu tarz çıkışlar, misafirimiz olan sığınmacılara karşı tepkileri artırıyor ve milletimiz ile sığınmacıları karşı karşıya getiriyor. Son günlerde çeşitli illerimizde yaşanan olaylarda buna şahit olduk. Şu unutulmamalıdır ki; ülkelerinde güvenli bir ortam oluşturulunca sığınmacılar kendi memleketlerine geri dönecek. Yüz binlerce mültecinin çatışmanın olmadığı kendi topraklarına döndüğünü biliyoruz. Bu konuda biraz daha sabırlı ve itidalli olmalıyız.

 

 

“Pandemi sürecini en az zararla ve en kısa sürede atlatmak istiyoruz”

 

Ülke ekonomisinin özellikle Pandemi sonrasında girdiği sıkıntılı bir süreç var. Bu darboğazdan çıkmak için ulusal boyutta yaptığınız çalışmalar hakkında bilgi verir misiniz?

 

Pandemi döneminde esnafımıza, sanayicimize, işverenimize, dar gelirli ailelerimize milyarca lira maddi destekte bulunduk. Kredi, vergi, kira ve çalışanlar noktasında önemli katkılar verdik. Salgın süreci, sadece ülkemizi değil dünya coğrafyasındaki tüm devletleri etkiledi. Bu süreci en az zararla ve en kısa sürede atlatmak istiyoruz. Hükümetimiz bu konuda yoğun bir tempo ile çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

“Erken seçim kararı alınsa dahi biz her zaman hazırız”

 

Çeşitli kesimler, 2022 yılında bir erken seçim olacağı yönünde görüş bildiriyor. Seçim Kararını bildiğiniz gibi ya Sayın Cumhurbaşkanı ya da Türkiye Büyük Millet Meclisi alıyor. Bir de işin ittifak ortağınız olan Milliyetçi Hareket Partisi boyutu var. Bu konudaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

 

Cumhurbaşkanımızın da sık sık ifade ettiği üzere AK Parti’nin gündeminde şuan erken seçim yok. Seçimler planlandığı şekilde 2023 yılında yapılacak. Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli’nin girişimleri neticesinde güzel bir ittifak (Cumhur İttifakı) oluştu. Türkiye’nin bugününü ve geleceğini bu ittifak şekillendirecek. İki lider arasında iyi bir diyalog var. Önümüzdeki seçimlere de Cumhur İttifakı’nın damga vuracağından şüphemiz yok. Erken seçim kararı alınsa dahi biz her zaman hazırız. 7/24 sahada olduğumuz için herhangi bir çekincemiz yok.

 

 

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

 

Bugünkü sorumluluğum gereği, ilk günden bu yana desteğini esirgemeyen, bu hak dava için alın teri dökmüş, tecrübelerinden her zaman faydalandığımız büyüklerimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ettiğimi bu fırsatla bir kez daha dile getirmek istiyorum. Biz sürekli büyüyen kocaman bir aileyiz. Bugünlerde 20 yıllık siyasi geçmişini geride bırakan ve hem ülkemize hem şehrimize yapılan hizmetlere vesile olan iktidarımıza, Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği veren hemşerilerimize de minnetle teşekkür ettiğimizi dile getirmek isterim. Daima genç, Daima yeni…  Millete hizmet yolunda durmak yok yola devam…

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları