120x600

Alemdar inşaat

24-10-2019 BOLU

Başkan Özcan; ‘Beklediğimizden daha fazla altyapı ve üstyapı çalışması gerçekleştirdik’

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan göreve başladıkları günden bugüne kadar geçen 7 aylık süreçte hayata geçirdikleri altyapı ve üstyapı çalışmaları ile ilgili olarak bir bilgilendirme gezisi gerçekleştirdi.

Başkan Özcan; ‘Beklediğimizden daha fazla altyapı ve üstyapı çalışması gerçekleştirdik’
Bİ tur

Basın mensupları ile birlikte il genelinde yapımı biten ve sürmekte olan dönel kavşak, asfalt, parke taşı döşeme ve 3D yaya geçidi gibi uygulamalar hakkında basın mensuplarına bilgiler veren başkan Özcan;  “ Bugün yaptığımız 1,5 saatlik inceleme gezisinde yapabildiklerimizin 3’te 1 kadarını gösterme şansı bulduk. Yol çalışmaları, tamamen sıfırdan açılan yollar, genişleten yollar, altyapı çalışmaları, dönel kavşaklarla ilgili düzenlemeleri gösterme şansımız oldu. Ancak, bu sene kendi hazırladığımız bütçe olmamasına rağmen beklediğimizden daha fazla altyapı ve üstyapı çalışması gerçekleştirdiğimizi vurgulamak istiyorum. Bu sene döşediğimiz taş, 100 bin metrekareyi geçti. Önümüzdeki yıl hedefimiz; 250 bin metrekareden fazladır. Bu yıl yaptığımız asfalt çalışmasının en az 3 katını, önümüzdeki yıl için planladık” şeklinde konuştu.

 

 

Başkan Özcan, sözlerini şu şekilde tamamladı;  “ Seçim döneminde Gölyüzü ve Sanayi Kavşakları’nın olduğu bölgede, Cici Taksi’nin tam tersi olarak D-100’ün alttan geçirildiği, şehir içi trafiğinin üstten geçirildiği 2 ayrı göbeğe ihtiyacımız var demiştik. Bunu sadece ben değil, bütün siyasi parti adayları bunu söyledi. Karayolları ile istişare ettik. İkisinin çok elzem olduğunun kanaatine vardık. Organize Sanayi Bölgesi ve Üniversite Kavşakları’nda da bu düzenlemelerin yapılması gerektiğini konuştuk. En önce Gölyüzü ve Sanayi Kavşaklarını söyledik. Onlar bize bu iki kavşak arasında 700 metre olduğunu söyledi. Burası dal – çık mantığı ile yapılacak. Dalacaksın, çıkacaksın 100 metre sonra yeniden dalacaksın. Bunun yerine iki kavşağı birleştirme önerisi getirdiler. Onla ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü’nden arkadaşlarımız gelip bir ön çalışma gerçekleştirdiler. Biz de kendi üzerimize düşenlerle ilgili gerekli sözleri verdik. Çünkü orada bir altyapı ile ilgili de çalışma yapılması gerekecek. 8 metreye inecek yol aşağı doğru. Eğer o 2 kavşağı birleştirebilirsek daha hesaplı olacak, biz de Gölyüzü ve Sanayi arasındaki 700 – 750 metrelik kısmı Atatürk Orman Parkı’na ilave ederek yeşil alan olarak kullanabileceğiz. Yani yaya ve vatandaşların kullanımına açılabilecek. Tabi eğer gerçekleşebilirse. Gerçekleşecek ama ne zaman gerçekleşeceğini bilemiyoruz. Bu yıl mı olur bir sonra ki yıl mı olur, bilemiyorum. Bu konuda tabi ilimizdeki siyasilerden, milletvekillerimizden, iktidar partisi temsilcilerinden destek bekliyoruz.”

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları