120x600

Alemdar inşaat

14-12-2019 SİYASET

Başkan Özcan; ‘Türkiye’de artık AKP ve Recep Tayyip Erdoğan dönemi sona eriyor’

Cumhuriyet Halk Partisinin Mudurnu İlçe Kongresine katılan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Türkiye’nin siyasal konjektürünün partilerine çok büyük bir avantaj sağladığına dikkat çekti. Özcan; “Sayın Davutoğlu dün bir parti kurdu. Ayın 27’sinde de Sayın Babacan ve arkadaşları bir parti kuracak. Eskiden hep biz bölünürdük. Şimdi onlarda parçalanma ve bölünme endişesi başladı. Artık tünelin ucundaki ışık gözüktü. 31 Mart yerel seçimleri sonrasında artık biz geleceğe umutla bakıyoruz. Seçim ister erken olsun ister 2023 yılında olsun Türkiye’de artık AKP ve Recep Tayyip Erdoğan dönemi sona eriyor” dedi.

Başkan Özcan; ‘Türkiye’de artık AKP ve Recep Tayyip Erdoğan dönemi sona eriyor’
Bİ tur

Cumhuriyet Halk Partisi Mudurnu İlçe Kongresi bugün yapıldı. Kongreye tek blok listeyle giren Sami Özdemir, Cumhuriyet Halk Partisinin yeni Mudurnu İlçe Başkanı oldu. Kongrede konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan;  “Artık tünelin ucundaki ışık gözüktü. 31 Mart yerel seçimleri sonrasında artık biz geleceğe umutla bakıyoruz. Seçim ister erken olsun ister 2023 yılında olsun Türkiye’de artık AKP ve Recep Tayyip Erdoğan dönemi sona eriyor. Bugün yerel yönetimlerde Türkiye nüfusunun % 50’sinden fazlasını biz yönetiyoruz. Toplum bize büyük bir şans verdi. Bu şansı çok iyi kullanacağımız kanaatindeyim. Başarılı olmak zorundayız. İmamoğlu’da aynısını söylüyor. Mengen belediye başkanımızda aynı şeyi söylüyor. Özellikle 89 yılı döneminden Cumhuriyet Halk Partililer olarak çok büyük bir ders almışız. Ben ilk yapılacak olan genel seçimde iktidara geleceğimizden adım gibi eminim. Bana göre genel seçimlerin 2023 yılına kalması mümkün değil. Ben önümüzdeki yılın sonbaharında veya 2021 yılının ilkbaharında bir erken genel seçim olacağını düşünenlerdenim. Eğer HDP Parlamentodan çekilirse aralarında Bolu’nun da olduğu bazı illerde milletvekilliği seçimleri yani ara seçimler de yapılacak. HDP şu anda çekilmeyeceğiz dedi ama fikirleri değişebilir. O yüzden erken genel seçimlerden önce belki de bir ara seçimi yaşayabiliriz. Dolayısıyla biz Türkiye’den önce de sandığa gidebiliriz. Bunun ben aklınızın bir köşesinde bulunması amacıyla hatırlatmak için söylüyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

“Eskiden hep biz bölünürdük.  Şimdi onlarda parçalanma ve bölünme endişesi başladı”

Türkiye’nin ciddi bir ekonomik ve dış politika krizleri yaşadığına dikkat çeken Özcan sözlerini şu şekilde tamamladı; “Biz bu yönetimden ülkeyi devralacağız ama inşallah kalan sürede daha çok zarar vermezler. Gideceklerini artık onlarda biliyorlar. İnşallah giderayak saçma sapan işler yapmaya ve uluslararası tavizler vermeye kalkmazlar. Biliyorsunuz siyasette yeni partiler ve oluşumlar gündemde …  Sayın Davutoğlu dün bir parti kurdu. Eskiden hep biz bölünürdük.  Şimdi onlarda parçalanma ve bölünme endişesi başladı. Ayın 27’sinde de Sayın Babacan ve arkadaşları bir parti kuracak. Onlarında tarihi belli oldu. Gerçekten siyasal konjoktür bizlere avantajlar sağlıyor. Bizim bu süreçte tek yapacağımız yerel yönetimlerde başarılı olmak ve parti içinde de birlik ve beraberliği tesis etmektir. Bakın biz Bolu’da güzel bir birlik ve beraberlik sağladık bunun sonucunda da başarı geldi. Sayın Kazım Karsuyla burada 2 kongre öncesinde ne kadar ağır laflar etmiştik birbirimize. Şimdiyse “Ne gerek varmış?” diyorum.  Sonuçta el ele verince nasıl başarının geldiğini gördük. O yüzden sizlerde el ele verdiğinizde Mudurnu belediyesini yeniden kazanacağımızdan hiç şüphe etmiyorum. Önümüzdeki yerel seçimlerden sonra Mudurnu’da ki CHP’li belediye başkanını makamında ziyaret etmek istiyorum. “

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları