120x600

Alemdar inşaat

22-12-2020 SİYASET

Başkan Türkoğlu; ‘Kıraathane esnafımız sosyal devletin bu zor günlerinde yanında olmasını istiyor’

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu bugün bir kahvehaneden yaptığı canlı yayınla ilimizdeki Kıraathane esnafının yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

Başkan Türkoğlu; ‘Kıraathane esnafımız sosyal devletin bu zor günlerinde yanında olmasını istiyor’
Bİ tur

Bolu esnafının kendi sorunları ile baş başa bırakıldığını söyleyen Türkoğlu; “Kıraathane esnafımız bu zor günlerinde devleti yanlarında görmek istediklerini söylüyorlar. Yaşlı bir kahveci amcamız hükümetin kahvehaneleri kapatma kararının ardından bir lokantaya çalışmak için girmiş, bazıları arabasını satmış. Çoğu yarınlar için oldukça karamsar konuşuyorlar. Ayrıca ilkbahar döneminde aldıkları 25 bin liralık kredilerin ödeme zamanı gelmiş. Çoğu,  bırakın ödemeyi evine nasıl ekmek götüreceğinin derdinde. Ayrıca Kıraathane esnafımız,  İşyeri kiralarının, stopajlarının ve diğer vergilerinin iyice biriktiğini ve yalnız bırakıldıklarını ifade ettiler” Şeklinde konuştu.

Bolu’da Kıraathane esnafının zor durumda olduğunu vurgulayan Türkoğlu; “Kıraathane esnafımız hükümetten hibe istemiyor, kaynak istiyor. Bu mali kaynak kendisine sağlansın, 6 ya da 8 ay boyunca geri ödemesi olmasın daha sonrada faizsiz olarak verilen bu parayı uygun taksitlerle devlete ödeyelim biçiminde konuşuyorlar. Yani esnafımız sosyal devletin bu zor günlerinde kendilerinin yanında olmasını istiyorlar. Karşılıksız bir şey istemiyorlar “ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Kıraathane esnafının bu zor günlerinde yanında olduklarını vurgulayan Türkoğlu; “ Bu işin çözüm noktası siyasi erk’tir. Günlerden beri çeşitli meslek gruplarından esnafımızla birebir görüşerek çözüm noktasında kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Esnafımızın sesini gerekli mercilere duyurarak buradan edindiğimiz izlenimleri başta belediye başkanımız olmak üzere gerekli yerlere sunuyoruz. İnsanı boyutta gıda ve benzeri yardımları da elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz” dedi.  

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları