120x600

Alemdar inşaat

13-04-2020 SİYASET

“BİZ BİZE YAYARIZ TÜRKİYEM”

CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu hükümetin geçtiğimiz Cuma akşamı 31 ilde aldığı sokağa çıkma yasağının açıklama saatinin tam bir trajedi olduğunu söyleyerek; “Binlerce insanı bu saatte yalvarsanız sokağa çıkaramazdınız. Bu nasıl yönetimdir? O kadar evde kal dediniz. Bir gecede anlık sokağa çıkma yasağı ilan edip tüm milleti gece gece sokağa dökmenin anlamı neydi? Yayılmayan virüs AKP-MHP hükümetinin aldığı kararla bir gecede resmen yayılmıştır” dedi.

“BİZ BİZE YAYARIZ TÜRKİYEM”
Bİ tur

CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu hükümetin geçtiğimiz Cuma akşamı 31 ilde aldığı sokağa çıkma yasağını değerlendirdi. Kararın sokağa çıkma yasağının uygulandığı İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde tam bir kaosa neden olduğunu vurgulayan Karsu; “Bu ülkenin en büyük ve salgının en çok yaşandığı ilinin yani İstanbul’un belediye başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ve Başkent Ankara’nın belediye başkanı Sayın Mansur Yavaş sokağa çıkma yasağını vatandaşlarla birlikte haberlerden aynı anda öğreniyor. Binlerce insanı bu saatte yalvarsanız sokağa çıkaramazdınız. Bu nasıl yönetimdir? O kadar evde kal dediniz. Bir gecede anlık sokağa çıkma yasağı ilan edip tüm milleti gece gece sokağa dökmenin anlamı neydi? Yayılmayan virüs AKP-MHP hükümetinin aldığı kararla bir gecede resmen yayıldı. Bir anda herkesi sokağa döken sokağa çıkma yasağı, virüs olup bitene anlam veremediği için şaşırarak geri mi çekilecek? Bu güzel ülkeye, bu kötü yönetimin bir kere daha yakışmadığı son alınan sokağa çıkma yasağıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır” şeklinde konuştu.

 

“Bir sokağa çıkma yasağı ilan etmeyi planlayamayan bir zihniyet yüzünden dünyaya rezil olduk”

 

CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Doğru yapılabilseydi çok doğruydu. Ama o kadar beceriksizce, o kadar acemice, o kadar planlamadan yapıldı ki, 48 saatlik bulaşı 48 dakikada bütün Türkiye’ye yayıldı. Bütün Türkiye’yi büyük bir kaosa ittiler. Marketlerde metrekarenin 10’da biri sınırlaması doğru iş ama Cuma akşamı marketler hınca hınç doluydu. Bir sokağa çıkma yasağı ilan etmeyi planlayamayan bir zihniyet yüzünden dünyaya rezil olduk.”

 

“Marketlerde sıraya giren vatandaşlarımızın suçu neydi?”

 

CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu; “Genelge, bu yasağın başlamasına 2 saat kala yayımlandığında milleti paniğe sürükleyeceğiniz hiç mi aklınıza gelmedi? Vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayacağı yerlerin açık mı kapalı mı olduğunu bilmemesi nedeniyle panik havası iyice artmıştır. Panikle beraber insanlarımız, çoğu da maskesiz bir şekilde, sosyal mesafeye uymaksızın, marketler önünde, iç içe uzun kuyruklar oluşturmuş, hatta bazı yerlerde bıçakla yaralamaya varıncaya kadar kavgalar yaşanmıştır. Sokağa çıkma yasağından muaf olan kişi, kurum, kuruluş ve işletme listesi de eş zamanlı açıklansaydı o 2 saatte ortaya çıkan tablonun en azından çok azı yaşanırdı” biçiminde konuştu.

 

“ Eski Cumhurbaşkanlarından Sayın Abdullah Gül’ün 2013 yılında attığı bir tweet sanırım bu durumu çok güzel bir şekilde özetliyor”

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasının kabul edilmemesini de değerlendiren başkan Karsu; “Amaç bence sokağa çıkma emrini Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiğini gizlemekti. İçişleri bakanı Sayın Süleyman Soylu, göstermelik olarak istifa edip sorumluluğu üstüne aldı. Sayın Erdoğan istifayı kabul etmedi. Böylece kararı Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın değil İçişleri bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun verdiği mesajı topluma verilmeye çalışıldı. Eski Cumhurbaşkanlarından Sayın Abdullah Gül’ün 2013 yılında attığı bir tweet sanırım bu durumu çok güzel bir şekilde özetliyor; “Gerçekten filmi çok beğendik. Oyuncuları da tebrik ederim. Çok güzel oynamışlar.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları