120x600

Alemdar inşaat

05-12-2019 GÜNDEM

“Bolu da herhalde son erkek belediye başkanı ben olurum diye düşünüyorum”

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesinin 85’inci yıl dönümü bugün 14 kurum ve kuruluş tarafından Anıtpark’ta gerçekleştirilen törenle kutlandı. Törene CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu’da katılarak böyle önemli bir günde kadınları yalnız bırakmadılar… Törende bir konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Her alanda kadınlarımız ve genç kızlarımız iyi gidiyorlar. Bazen esprili olarak şunu da söylüyorum; Bolu da herhalde son erkek belediye başkanı ben olurum diye düşünüyorum” şeklinde konmuştu.

“Bolu da herhalde son erkek belediye başkanı ben olurum diye düşünüyorum”
Bİ tur

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesinin 85’inci yıl dönümü bugün 14 kurum ve kuruluş tarafından Anıtpark’ta gerçekleştirilen törenle kutlandı. Anıt Park’ta gerçekleştirilen törende  bir konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan;  “Bugün Cumhuriyetimiz dimdik ayakta duruyorsa her türlü tehdide rağmen her türlü geri götürme çabalarına rağmen bunda en büyük payın Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesi olduğunu düşünüyorum. Bunu tüm samimiyetimle ifade etmek istiyorum. Dolayısıyla bugün çok önemli. Türk kadınının da hakkını vermek lazım, Mustafa Kemal Atatürk’ün kendisine verdiği bu hakkı layıkıyla kullandı. Bugün kamuda çalışanların çok önemli bir kısmı kadınlarımız. Halen % 50 mertebesine ulaşmadı ama hızlı bir şekilde artıyor. Bazı alanlarda mesela üniversitelerde ve yargıda kadın personel sayısı erkekleri geride bıraktı. Bugün belediyemize bakıyorum, kadın personel ile erkek personel sayısı neredeyse eşitlenmiş durumda. Bir konuda eksik belki kadınlar. Seçme hakkını gayet iyi kullanıyorlar fakat seçilme hakkını yeterince kullanamadıklarını görüyorum. Parlamentoda 8 yıl görev yapmış bir milletvekili olarak şunu gördüm. Her alanda kadın erkek oranı yaklaşık olarak eşitleniyor ama parlamentoda bu oran çok çok düşük kalıyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda parlamento seçimlerinde de kadınların daha çok temsil edildiği bir parlamento görürüz diye düşünüyorum” Dedi.

 

 

“Özellikle son yıllarda okul birincilerinin tamamı kız öğrencilerimizden çıkıyor”

Başkan Özcan sözlerini şu şekilde tamamladı; “Bugün bize medeniyeti öğretmeye çalışan, medeni olun diyen Avrupa ülkelerinin birçoğu kadına seçme ve seçilme hakkını bizden çok sonra vermiş. Hemen hemen tüm Avrupa ülkelerinden hatta dünya ülkelerinden daha önce Mustafa Kemal Atatürk ne kadar devrimci bir lider olduğunu, kadınların bu toplumun eşit parçası olduğunu görerek bu hakkı vermiş. Avrupa’nın da bizden örnek aldığı uygulamalardan bir tanesi olduğunu düşünüyorum ben bunun. Önümüzdeki süreçte de bu kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkına sahip çıkacaklarını bu konuda geriye dönüş olmayacağını her ortamda hatırlatmasını diliyorum. Özellikle son yıllarda okul birincilerinin tamamı kız öğrencilerimizden çıkıyor. Geçenlerde Vali beyle bir törene katılmıştık. Orada okul birincilerine ödül verdik. Herhalde 17-18 kişi çağırıldı. Sadece 1 tanesi erkek. O da erkek imam hatip lisesi öğrencisi. Orada da bir tane kız öğrenci olsaydı okul birincisi olacaktı diye düşündüm. Her alanda kadınlarımız ve genç kızlarımız iyi gidiyorlar. Bazen esprili olarak şunu da söylüyorum; Bolu da herhalde son erkek belediye başkanı ben olurum diye düşünüyorum”

 

 

 

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları