120x600

Alemdar inşaat

02-09-2022 EĞİTİM

Bolu Özel Çamkent Anadolu Lisesi zirvedeki yerini gittikçe sağlamlaştırıyor

Bolu Özel Çamkent Anadolu Lisesi, kısa sürede ilimizin en nitelikli ve en çok tercih edilen eğitim kurumu haline geldi. Bolu Özel Çamkent Anadolu Lisesi kurucu Müdürü Ebru Akın, Bolu Objektif Haber sitesine verdiği özel röportajda başarının sırrını ve 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı ile ilgili düşüncelerini açıkladı.

Bolu Özel Çamkent Anadolu Lisesi zirvedeki yerini gittikçe sağlamlaştırıyor
Bİ tur

Ebru Hanım, 2017 yılında eğitimde öncü, yeniliklere açık bir eğitim kurumu olma hedefiyle çıktığınız yolda çok büyük başarılar elde ettiniz. Bu kadar kısa bir sürede ilimizin en nitelikli ve en çok tercih edilen eğitim kurumu haline geldiniz. Bu başarıyı nasıl yakaladınız? Başarınızın sırrı nedir?

 

Özel Çamkent Anadolu Lisesi olarak bizim başarımızın temelinde; öğrencilerimizin akademik performanslarını etkileyen tüm faktörlere dokunarak hem öğrencilerimizin hem de velilerimizin, eğitim sürecimizi en sağlıklı şekilde tamamlayabilmelerini sağlama hedefimiz yatar. Okulumuzda eğitim-öğretim gören gençler gelecekteki öğrenim hayatlarına dair sağlam bir temel oluştururken, özgüven ve özsaygı içinde, yüksek enerjili ve donanımlı bir ekip tarafından yaratıcı düşünme ve problem çözme yetisi kazandırılarak öğrenme aşkıyla yetiştirilir. Bizce eğitim bir gönül işi gençlerimizin geleceğine yön veren kutsal bir olgudur. Yaptığımız işte vicdani rahatlık, şeffaflık ve disiplin esastır. Başarımızı ise ‘’Her öğrenci özeldir ve kendi içinde değerlendirilmelidir." düşüncesini her anlamda uyguluyor olmamıza borçluyuz.

 

 

 İlimizde en fazla öğrenciye sahip lise olarak dikkat çekiyorsunuz. Özel Çamkent Anadolu Lisesi olarak özellikle üniversite sınavına hazırlıkta bireysel öğrenci koçluğuyla ve her yaş grubuna uygun sosyal ve kültürel faaliyetlerle benzersiz bir konuma ulaştınız. Bu büyük farkın sebebi nedir?

 

Çalışmalarımız tamamen öğrenci ve başarı odaklı bir sisteme dayanır. Rehberlik servisimiz bireysel öğrenci koçluk programımız sayesinde öğrencilerimiz başarıya daha fazla odaklanırlar, motivasyonları daha yüksektir, ders çalışma programına düzenli bir şekilde uyarlar, disiplinli çalışma konusunda sıkıntı çekmezler. Sosyal ve kültürel faaliyetler açısından ise okul içinde yapmış olduğumuz spor etkinlikleri, şiir dinletileri, satranç ve kitap okuma kulüpleri, genel kültür bilgi yarışmaları ile bireysel gelişimlerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiğimiz; Ankara'ya her sene düzenlediğimiz geleneksel Ankara Anıtkabir ziyareti, Kuzey Ege Turu, Selanik Atatürk Evi Gezisi, 7 ülke 13 şehirden oluşan Benelüks Turu ayrıca akademik açıdan fayda sağlaması, amacıyla ODTÜ, Marmara Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ne yaptığımız gezilerle çocuklarımızın sosyal ve kültürel açıdan en yüksek seviyede verim almalarını sağlıyoruz.

 

 

Özel Çamkent Anadolu Lisesi deneyimli ve güçlü öğretmen kadrosuyla yeni eğitim-öğretim yılında da iddiasını tüm hızıyla sürdürüyor. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı ile ilgili olarak neler söylemek istersiniz?

 

Çamkent Anadolu Lisesi olarak öğrencilerimiz, velilerimiz, idari ve eğitim kadromuzla karşılıklı güven, saygı ve başarı hedefine dayalı açık bir ilişki kurarız. Sürekli olarak gelişen ve değişen dünyamızda mükemmeliyet, yenilikçilik ve gelişim vizyonuyla yol almaktayız. Yeni eğitim-öğretim yılında da sürdürülebilir başarı, güven ve eğitim kalitemizden ödün vermeksizin yolumuza devam ediyoruz.

 

 

 16 kişilik sınıflarda 9.10. 11. ve 12. sınıflara yönelik olarak gerçekleştirdiğiniz eğitim faaliyetleri hakkında bilgiler verir misiniz?

 

Kendimize felsefe edindiğimiz "Her çocuk özeldir ve her çocuk kendi içinde değerlendirilmelidir." anlayışı ile yola çıkıyoruz. Bu anlayıştan hareketle 16 kişilik butik sınıflarda, seçkin öğretmen kadromuzla milli eğitim müfredatının yanı sıra 9. Sınıftan itibaren YKS’ye hazırlık çalışmalarını da sürdürüyoruz. Bireysel eğitim koçluğu, birebir etüt imkânı, soru çözüm etütleri ve her hafta tekrarlanan deneme sınavları ile dershane ve özel ders ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Aynı zamanda 9 ve10. sınıflara düzenlemiş olduğumuz kamp programımızda özellikle pandemi döneminde ortaya çıkan eksiklikleri tamamlamayı hedefliyoruz. 11 ve 12. Sınıflarda ise TYT ve AYT olmak üzere sınava hazırlık kampları düzenlemekteyiz. Her cumartesi güncel ve farklı yayınevi denemeleri; YKS öncesi seri deneme sınavları ile öğrencilerimizin bu zorlu sınav maratonunda bir adım önde olmalarını sağlıyoruz.

 

 

Belirli periyotlarla düzenlediğiniz veli tanışma toplantıları her geçen yıl daha da anlamlı ve işlevsel bir konuma geliyor. Bu konu hakkında bir değerlendirme yapabilir misiniz?

 

Kurulduğumuz ilk günden beri aynı heyecanla okul veli iletişimini güçlendirmek için düzenlediğimiz etkinliklerimize özveriyle her yıl bir yenisini ekliyoruz. Bu toplantılarda velilerimiz çocuklarımızın eğitim öğretim durumları, okulumuzun üniversite hazırlık çalışmaları hakkında bilgi alırken aynı zamanda veli okul öğrenci işbirliğinin güçlenmesine katkıda bulunurlar. Bu noktada velilerimizin geçireceği keyifli anların bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

 

 

Kurumsal internet sitenizden dikkat çekici sloganlar paylaştığınızı görüyoruz. " Geleceğiniz burada şekilleniyor ", Geleceğe güvenle bakan bireyler yetiştiriyoruz" ya da "insanlar tercihleri ile geleceklerini imzalar" gibi... Geleceğe bu kadar vurgu yapan bir eğitim kurumunun kurucusu olarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılı ile ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz?

 

Kurulduğumuz ilk günden itibaren, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, yeniliklere açık bir eğitim kurumu olma vizyonuyla milli ve manevi değerlerine bağlı, donanımlı, yaratıcı düşünen, her anlamda hayata hazır gençler yetiştiriyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılını okulumuzda coşkuyla kutlarken de Cumhuriyet değerlerine sahip bireyler yetiştirmeye devam edeceğiz.

 

 

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

 

Kıymetli okuyucularımız, çocuk yetiştirmek ve bir çocuğun eğitimini sağlamak ailede başlayan uzun ve meşakkatli bir yoldur. Bu yolda ailelerin rolü çok büyüktür. Sizlerin çocuklarıyla iletişimlerin de dinleyici, yapıcı, problem çözücü ve açıklayıcı olmanız ve her koşulda onları desteklemeniz yol göstermeniz çok değerlidir. Çamkent ailesi olarak bu zorlu süreçte sizlerin işini kolaylaştırmak için her zaman yanınızda olacağımızdan emin olunuz. Sevgi ve saygılarımla…

 

Bolu Özel Çamkent Anadolu Lisesi

 

Borazanlar Mah. Mehmet Akif Ersoy Bulvarı No;2 – BOLU

 

0 374 222 38 38 / 0 553 750 98 38

 

[email protected]




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları