120x600

Alemdar inşaat

19-08-2023 TURİZM

Bolu’nun tarihi dokusu Avrupa’ya tanıtılacak....

Bolu'nun tarihi izlerini Avrupa’da tanıtmak üzere Orta Avrupa ülkelerinden gelen 8 turizm yazarı, Bolu'nun doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel yerlerini keşfetti.

Bolu’nun tarihi dokusu Avrupa’ya tanıtılacak....
Bİ tur

Macaristan, Polonya, Arnavutluk ve Romanya’dan 8 turizm yazarı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın katkılarıyla Bolu’yu ziyaret etti. Ziyarette Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü rehberliğinde kentin doğal güzellikleri, tarihi ve mutfağı hakkında bilgi alan 8 turizm yazarı, bol bol resim çekerek tarihi bölgeleri kayıt altına aldı. Turizm yazarları, "Btinya rotası" adı verilen tur çerçevesinde Orta Bizans Dönemi'ne ve Roma Krallığına ait eserlerin sergilendiği Bolu Müzesi, Antik Stadion ve Arasta Çarşısı'nda yer alan Yıldırım Bayezid Camii ve Taşhan'ı gezerek, Bolu’nun tarihi izlerini Avrupa’ya tanıtacak.

 

 

“Hedefimiz Bolu’yu Avrupa pazarına çıkarmak”

Bolu’nun tarihi dokusunun Avrupa’da tanıtılacağını ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, “Avrupa'dan Romanya, Macaristan, Arnavutluk ve Polonya'dan gelen 8 tane seyahat yazarımız. Bunlara daha önce bizim oluşturmuş olduğumuz ‘Btinya’ rotası vardı. Yani Btinya bölgesini anlatabilen, Orta Bizans'ı anlatabilen bir program. İznik'ten başladı. İznik, Bursa, Sakarya, Sapanca, Düzce Konuralp ve Bolu Stadyum kalıntıları ve Bolu Müzesi gezisiyle en son Abant olarak noktalandıracağız. Bizim buradaki en büyük amacımız Bolu'yu hem Orta Doğu pazarına hem de Avrupa pazarına çıkarmak. Aynı zamanda da Bolu'nun turist profilini biraz olsun değiştirebilmek amacıyla bu çalışmaları yapıyoruz” dedi.

 

 

 

“Bolu'nun tarihi de öne çıkmalı”

Bolu’nun doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel değerlerinin de öne çıkması gerektiğini söyleyen Doğanay, “Bolu tabii ki tabiat varlıkları açısından dünyanın eşsiz, benzersiz güzelliklerinden biri ama Bolu'nun kültürel değerleri de öne çıkmalı. Bolu'nun tarihi de öne çıkmalı. Biz bunun burada artık basamaklarını yavaş yavaş atıyoruz. Stadyum kazılarını yaptık, ortaya çıkardık. Bunun yavaş yavaş meyvelerini almaya başlıyoruz işte. Burayı Açık Hava Müzesi'ne çevirdikten sonra inşallah Avrupa'dan da bu Roma kalıntılarını ve orta Bizans’ı görmek, gezmek ve tanımak için turistlerin geleceğine inanıyorum” diye konuştu.

 

 

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER TURİZM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları