120x600

Alemdar inşaat

11-05-2020 BOLU

Büyük Hayırsever İzzet Baysal’ı Şükranla Andık…

Bolu’ya eğitim ve sağlık alanında 140’tan fazla tesis kazandıran ve 1994'te Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen hayırsever iş adamı merhum İzzet Baysal adına düzenlenen “Şükran Günleri” gerçekleşti

Büyük Hayırsever İzzet Baysal’ı Şükranla Andık…
Bİ tur

Bu yıl 31’ncisi düzenlenen İzzet Baysal’a Şükran Günleri koronavirüs etkisiyle sade bir program olarak gerçekleşti. İzzet Baysal anıtı önünde düzenlenen programa Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti, ilimiz protokolü ve vatandaşlar katıldı. Programda,  Bolu Valisi Ahmet Ümit, Belediye Başkanı Tanju Özcan ve BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı İzzet Baysal Heykeline çelenk koydular.  Akabinde Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

 

Törende bir konuşma yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit, her yıl görkemli bir şekilde kutlanan ve bu yıl 31’incisi gerçekleştirilen Şükran Günleri’nin bu yıl koronavirüs önlemleri kapsamında sade bir şekilde gerçekleştiğini belirtti. İzzet Baysal’ın hepimizin gönlünde yaşadığını belirten Vali Ümit, “Bugün için önceki yıllardaki görkemli kalabalıkları görmesek de herkes gönlünde İzzet Baysal’ı, O’na hürmetini ve muhabbetini taşıyor. Bu mübarek Ramazan gününde kendisini rahmet ve şükranla yâd ediyoruz” dedi.

 

 

“ BOLU, İZZET BAYSAL’LA BÜTÜNLEŞMİŞTİR”

Bolu’nun İzzet Baysal’la bütünleşen bir şehir olduğunun altını çizen Vali Ümit, “Kentler yetiştirdikleri insanlarla anılırlar. Bolu, İzzet Baysal’la bütünleşmiştir. İzzet Baysal Bolu’da bir markadır ve hastanelerden okullara, kreşlerden camilere kadar hayatımıza hitap eden çok değerli eserleri mevcuttur. Daha da önemlisi bütün insanların bir şekilde gönüllerine dokunmuş ve insanlar gönüllerinde vefatından 20 yıl sonra bile sanki yaşıyormuş gibi canlı bir şekilde hatırasını sürdürüyorlar. Kısacası İzzet Baysal gönüllerimizde yaşıyor. Bu vesileyle merhum İzzet Baysal’ı bir kez daha hep birlikte şükranla ve rahmetle yâd ederken onun eserlerini devam ettiren İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’a, İzzet Baysal’ın kızı Esin Avunduk hanımefendiye, Yönetim Kurulu Üyelerine, Vakfın değerli mütevelli heyetine, bu vakfa ve Bolu’ya emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sağlık, afiyet ve başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in konuşmasının ardından İzzet Baysal Şükran Günleri programı sona erdi.

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları