120x600

Alemdar inşaat

24-10-2020 SİYASET

CHP Milletvekili Fethi Açıkel; ‘Bu iktidar ve bu rejim gidici. Türkiye’de emekçilerin ve üretenden yana kesimlerin iktidarı yaklaşıyor’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel haber sitemize Bolu’da gerçekleştirdikleri ziyaretler ve temaslar ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı.

CHP Milletvekili Fethi Açıkel; ‘Bu iktidar ve bu rejim gidici. Türkiye’de emekçilerin ve üretenden yana kesimlerin iktidarı yaklaşıyor’
Bİ tur

Türkiye’nin büyük bir ekonomik krizden geçmekte olduğuna dikkat çeken Açıkel; “ Kötü yönetimin tüm sonuçlarını emekçi kesim başta olmak üzere tüm yurttaşlarımız, iş dünyamız, Kobilerimiz ve esnafımız ekonomik krizi çok derinden hissediyor. Bu kriz bir buhrana dönüşmüş durumda. Milyonlarca gencimiz işsiz. İşletmelerimizin büyük bir bölümü güçlükle ayakta duruyor. Ötelenmiş borçlar, artan maliyetler, Türkiye ekonomisini çok derinden etkiledi. Dövizdeki dalgalanmalar sarayın ve damat bakanın döviz konusundaki duyarsızlıkları maliyetleri giderek katlanamaz hale getiriyor. Hem üreticimiz için maliyetler çok artıyor hem de tüketicimiz bu süreçten çok kötü etkileniyor. Gıdadan elektroniğe, yakıttan elektriğe kadar pek çok alanda TUİK’in rakamlarına çok ötesine geçen bir enflasyondan bahsediyoruz. Bu, Türkiye’deki tüm belirsizliği ve sorunları derinleştiren bir süreç. Bu çerçevede Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun direktifleriyle uzunca bir süredir Anadolu’nun her yerinde belediyelerin bize ait olduğu ve olmadığı tüm il ve ilçelerimizde KOBİ’lerle, esnaflarla ve vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Onlarla sorunlarını ilk elden dinliyoruz. Bu konudaki şikâyetlerini beklentilerini kaydediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“Bu sorunların çözümü için listelerimizi, önerilerimizi hazırlayacağız ve yurttaşlarımızla paylaşacağız”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel sözlerine şu şekilde devam etti; “Covid salgını süresince hükümet çok başarısız bir sınav verdi. Esnafımız ve vatandaşlarımız almaları gereken hak ettikleri yardımın çok önemli bir bölümünü alamadılar. Bu tür krizler için bütçede biriken işsizlik sigorta fonu kaynakları başta olmak üzere bu kaynaklar vatandaşımızdan esirgendi. Bir takım kolaylıklar yapılıyor ama bu herkese ulaşmıyor. Maalesef sicil kaydı bozuk olan geçmişte ticari borç sıkıntısı içersine düşmüş olan esnafımız ve Kobimiz kredilerden yararlanamadı. Milyonlarca üniversite mezunu gencimiz, lise mezunu gencimiz iş aramak için belediyelerimizin kapısını aşındırıyor. İş -kur kapısını aşındırıyor. Burada da hükümetten kendilerine yeterince destek olunmadığını görüyoruz. Bu çerçevede sorunları ilk elden dinlemek üzere Hakkâri’den Edirne’ye, Kars’tan, Muğla’ya, Samsun’dan Hatay’a bugünde çok sevdiğimiz ilimiz ve gurur duyduğumuz belediye seçimlerini kazandığımız, bize belediye seçimlerini kazandıran belediye başkanımız, il başkanımız ve örgütümüzle birlikte esnafımız ve KOBİ’lerimizin sorunlarını dinliyoruz. Bu konuda hükümetin alması gereken tedbirlere ilişkin notlarımızı düşüyoruz ve genel başkanımızın Esnaf ve KOBİ’lerimiz ile bağlantılı olarak açıklamış olduğu 17 maddeyi kendileriyle paylaşıyoruz. Bu ilk ziyaretimiz olmayacak. Önümüzdeki dönemde de ziyaretlerimiz devam edecek. Bolu’ da tavukçuluktan, yedek parça imalatına, ahşap işçiliğinden tekstile. İnşaat’tan konfeksiyona kadar geniş bir spektrumda üretim yapılıyor. Turizm ve Hayvancılıkta ciddi bir sektör. Tüm sektörlerin kendilerine göre sorunları var. Bu sorunları ilk elden kaydederek Millet ittifakıyla birlikte iktidara yürüyüş sürecinde bu sorunların çözümü için listelerimizi, önerilerimizi hazırlayacağız ve yurttaşlarımızla paylaşacağız”

 

“Türkiye’de emekçilerin ve üretenden yana kesimlerin iktidarı yaklaşıyor”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Şu çok açık ki; Adalet ve Kalkınma Partisi yani Saray rejimi Türkiye’yi taşıyamıyor. Türkiye’nin hiçbir sorununu çözemiyor. Çözemediği ve tıkandığı her noktada da Türkiye’deki demokratlara, yurtseverlere, vatanseverlere, Atatürkçülere, Cumhuriyetçilere baskı yapıyor. Fakat şu çok iyi bilinsin bu iktidar ve bu rejim gidici. Türkiye’de emekçilerin ve üretenden yana kesimlerin iktidarı yaklaşıyor. Bu konuda kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz.”

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları