120x600

Alemdar inşaat

26-02-2020 GÜNDEM

CHP Milli Egemenliğimizin 100. Yılını çok farklı bir şekilde kutlayacak

CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu Cumhuriyet Halk Partisi olarak 23 Nisan coşkusunu resim, şiir ve beste yarışması ile kutlayacaklarını açıkladı.

CHP Milli Egemenliğimizin 100. Yılını çok farklı bir şekilde kutlayacak
Bİ tur

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bu yıl milli egemenliğin 100. yılına girmesi adına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için tüm Türkiye'de "Resim, Şiir ve Beste Yarışması" düzenleneceğini duyurdu. Yarışmaya son başvuru tarihi 27 Mart, dereceye girenlerin ilanın 15 Nisan olarak açıklandı. Ödül töreninin 18 Nisan'da Ankara'da düzenleneceği duyuruldu.  Çocuk kategorisinde resim, şiir ve beste yarışmaları, büyük kategorisinde ise beste yarışması düzenlenecek. Yarışmaların konusu ise, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet, demokrasi ve TBMM'nin açılmasının 100. Yıldönümü ve benzeri konular" olarak duyuruldu.

 

CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu Cumhuriyet Halk Partisi olarak 23 Nisan coşkusunu resim, şiir ve beste yarışması ile kutlayacaklarını vurguladı. Karsu, “Milli Egemenliğimizin teminatı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yılını büyük bir coşku ve mutluluk ile kutlamaya hazırlanıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, Milli Egemenliğimizin 100. onur yılında: Türkiye çapında ‘23 Nisan Resim, Şiir ve Beste yarışması” düzenlediğimizi açıklamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz’ dedi. Karsu, yarışmaya katılım koşullarını açıklayarak, “Resim-Şiir ve Beste yarışması için 2005-2014 yılları arası doğan tüm ilk ve ortaokul öğrencisi çocuklarımız başvuru yapabilir.  Öte taraftan beste yarışması büyükler kategorisi de düzenlenecektir. 17 yaşından büyükler, tek eserle bu kategoride yarışmak için başvuruda bulunabilecektir” şeklinde konuştu.  Yarışmaya son başvuru tarihinin 27 Mart olacağını ifade eden Karsu, yarışmalar hakkında detaylı bilgi ve şartnamelerin 23nisan.chp.org.tr adresinde olduğunu vurguladı.

 

 

Yarışmaya katılacakların eserlerini il başkanlıklarına veya CHP Genel merkezine elden veya kargo ile teslim etmeleri gerekiyor. Her kategori için Türkiye’nin yakından tanıdığı sanatçı ve akademisyenlerden oluşan 3 ayrı jüri oluşturulacak. Jüride yer alacak sanat, düşün ve kültür insanları yarışmanın web sitesinde yer alacak. Resim, Şiir ve beste yarışması çocuk kategorisinde dereceye giren eser sahipleri ile Beste yarışması büyükler kategorisinde dereceye girenlere ödül verilecek.

Yarışmada dereceye girenler 15 Nisan’da; 23nisan.chp.org.tr adresinden ve basın yayın organlarından açıklanacak.

Kazanan yarışmacılara ödülleri ise 18 Nisan’da Ankara’da düzenlenecek ödül töreni ile sahiplerine verilecek

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları