120x600

Alemdar inşaat

13-05-2023 SİYASET

Coşkunyürek Bolu için kurduğu hayali açıkladı 'Tek hayalim turizm master planı yapmak'

Bolu AK Parti 1’nci sıra milletvekili adayı Yüksel Coşkunyürek, Bolu için kurduğu hayali katıldığı televizyon programında açıkladı. Coşkunyürek Bolu’ya dair hayalinin Bolu’nun tamamını kapsayan bir turizm master planı yapmak olduğunu söyledi.

Coşkunyürek Bolu için kurduğu hayali açıkladı 'Tek hayalim turizm master planı yapmak'
Bİ tur

AK Parti Bolu 1’nci sıra milletvekili adayı Yüksel Coşkunyürek, Bolu’nun ihtiyaç duyduğu en önemli projeyi hayali olarak açıkladı. Köroğlu Televizyonu’nda Oğuzhan Eke ve Faruk Çidem’in sunduğu programa katılan Coşkunyürek Bolu ile ilgili hayalinin Bolu’nun tamamını kapsayan bir turizm master planı yaptırmak olduğunu söyledi. Bolu’nun turizmde yol haritasını belirleyecek çalışma ile tüm Bolu’nun turizm ihtiyaçları ve atılması gereken adımları ortaya koyacak. Coşkunyürek Bolu’da somut olarak turizm alanında yapılacak çalışma ile ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

 

TÜM BOLUMUZU KAPSAYACAK İÇİNE TÜM İLÇELERİMİZİ ALACAK ŞEKİLDE BİR MASTER PLANI YAPMAK İSTİYORUM

Bolu için hayata geçirmek istediğimiz çok fazla projemiz var. Ben ilk milletvekili olduğumda o zaman ki vali Mehmet Ali Türker’di. Yaşlı bir valimizdi. Ben o zaman kendisine Boluyla ilgili yapacağımız çalışmalar hakkında bir dosya verin. Vali Beyin bu konuda bana verdiği dosyayı hala saklıyorum. İlin valisi demek ilin sorunlarını bilmesi ve çözüm içinde siyasileri sunması. Vali her kurumdan sorumlu. Vali beyin o günkü şartlarda bize verdiği 10 tane konu var. O taleplerdin 7 tanesi de tamamlanmayan binalarla ilgiliydi. Bir iki yollarla ilgili talep var. Yani Bolu’nun ufkunu açacak, Bolu’yu geleceğe taşıyacak Bolu’yu marka şehri haline getirecek bir hayali yok. Bir çalışma yok. Sonra bana üniversitemiz o dönemde Bolu’nun gelişim planını hazırladı dediler. Bana üniversitenin hazırladığı çok kalın bir kitabı verdiler. O çalışmayı yapan hocalarıma da teşekkür ediyorum. O çalışmada Bolu’da var olanlar yazılmış fakat Bolu’nun geleceğine dair neler yapılacağına dair bir bilgi yoktu. Bolu’yu bir turizm kenti mi yapacağız, sanayi kenti mi yapacağız, eğitim kenti mi yapacağız yoksa hepsini beraber mi harmanlayacağız? Benim o günlerden beri hayalim olan yapmak istediğim ama bir türlü valilerle bunu aşamadık. Bu valimizle bu çalışmayı yapacağımıza inanıyorum. Tüm Bolu’yu kapsayan bir turizm master planı yaptıracağız. Bu çalışma önceki valimiz Ahmet Ümit tarafından yaptırılan Köroğlu Dağları master planından farklı olacak o çalışma bir bölgeyi kapsayan bir çalışma biz tüm Bolumuzu kapsayacak içine tüm ilçelerimizi alacak şekilde bir master planı yapmak istiyorum. 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları