120x600

Alemdar inşaat

12-11-2021 BOLU

Doğalgaz Mengen’e Hayırlı Olsun

Mengen halkının dört gözle beklediği Doğalgaz, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut’un çabalarıyla gerçek oldu. Bugün yapılan törende konuşan Başkan Bulut; “ 11 Kasım 2021 tarihi itibariyle Mengen, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından Doğalgaz dağıtım lisansı kapsamına alınmış olup ve bu vesileyle de en nihayetinde doğalgaz projesi resmiyet kazanmıştır. 2022 yılı içerisinde gaz arzı sağlanacak ve bu güzel haberleri halkımızla paylaşmaktan çok büyük mutluluk duymaktayım.” dedi.

Doğalgaz Mengen’e Hayırlı Olsun
Bİ tur

Mengen halkının dört gözle beklediği Doğalgaz,  Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut’un çabalarıyla gerçek oldu. Törende bir konuşma yapan Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut; “Göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemiz de ki yatırım projelerimiz içerisinde en çok önemsediğimiz DOĞALGAZDI. Doğalgazla ilgili Mengen Belediyesi olarak 16 Ağustos 2017 tarihinden bu yana BOTAŞ, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ve Aksa Bilecik-Bolu Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ile yaptığımız görüşmeler, resmi başvurularımız, hazırlanan raporlar ve bu konuda ki ısrarlı takiplerimiz sonucunda bugüne gelinmiş, geldiğimiz noktada ilçemiz için müjdeli ve güzel haberleri paylaşmak için sizlerle bir aradayız. 11 Kasım 2021 tarihi itibariyle Mengen, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından Doğalgaz dağıtım lisansı kapsamına alınmış olup ve bu vesileyle de en nihayetinde doğalgaz projesi resmiyet kazanmıştır. 2022 yılı içerisinde gaz arzı sağlanacak ve bu güzel haberleri Mengenimizle, halkımızla paylaşmaktan çok büyük mutluluk duymaktayım.” İfadelerini kullandı.

 

 

Başkan Bulut daha sonra sözlerini şu şekilde tamamladı;  “Mengen Belediye Meclisimiz olarak doğalgaz çalışmaları ile ilgili Aksa Bilecik-Bolu Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’ne altyapı desteği sağlamak amacıyla 07.09.2021 tarihli Meclis kararımızı almıştık. Lisans onayı sonrası daha önceden belirlediğimiz doğalgaz dağıtım noktasının planlama ve tahsis çalışmalarına hızla başlayacağız. Mülkiyeti Belediyemize ait Beşler Mahallesi 52 ada 30 parsel sayılı  2633 metrekare yüzölçümlü arsamız doğalgaz dağıtımı için ilgili firmaya kiralanacaktır. Mengen ilçesi doğalgaz dağıtım projesi mühendislik ve şebeke dizayn çalışmaları tamamlanmış ve bu çalışmalar sonucu yaklaşık 51 kilometre ana hat çalışması ve 19 kilometre servis hattı ve bina bağlantısı yapılacaktır. Projenin yaklaşık maliyeti 18 Milyon TL tutarındadır. Biz projemizin ve bu projenin uygulamasını yapacak olan AKSA Enerjide artık Mengen de olacak ve Mengen’in hava kirliliğini, fiziki coğrafyada ki konumu gereği kış aylarında yaşanan sıkıntıları doğalgaz ile önemli ölçüde çözüleceğine inanıyoruz. Bu konuda başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sn. Fatih DÖNMEZ beye huzurlarınızda teşekkür ediyorum. AKSA Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Yaşar ARSLAN beye buradan sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. EPDK Kurulu Başkanı Sn. Mustafa YILMAZ beye , BOTAŞ Genel Müdürü Burhan ÖZCAN beye , 16 Ağustos 2017 tarihinde talep dosyamızı ilk teslim ettiğimiz BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Abdülvahit FİDAN beye ve AKSA Bilecik Bolu Doğalgaz Dağıtım A.Ş.’nin tüm çalışanlarına ve bugün bizlerle beraber bu açıklama toplantısına katılan Sn.Metin CEYHAN beye de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Daha sonraki yatırım süreciyle ilgili ve gelişmelerle ilgili de daha sık bir şekilde sizleri bilgilendireceğiz. Doğalgaz Projemizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. “

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları