120x600

Alemdar inşaat

20-11-2023 GÜNDEM

EĞİTİM-BİR-SEN BOLU 1 NOLU ŞUBE'DEN BALKAN TURU

Eğitim -Bir--Sen Bolu 1 Nolu Şube üyeleri ara tatil fırsatını değerlendirerek Balkan ülkelerine kültürel bir gezi düzenledi.

EĞİTİM-BİR-SEN BOLU 1 NOLU ŞUBE'DEN BALKAN TURU
Bİ tur

Kafile başkanlıklarını Şube Başkanı Ahmet KOÇAK ve Şube Başkan Yardımcısı İlker HOTOGLU'nun yaptığı gezide, 80 kişilik kafile ile 8 günde 9 ülke ziyaret edildi.

      Geçmişte uzun yıllar Osmanlı hâkimiyetinde kalan Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Sırbistan ve Yunanistan ziyareti sırasında pek çok tarihî eser ve önemli mekanlar ziyaret edildi.

      Ulusal ve yerel rehberlerin eşlik ettiği gezinin, Bosna Hersek, Makedonya ve Kosava bölümlerinde Osmanlı'dan kalan, atalarımızın izini taşıyan camiler, köprüler, külliyeler geziye katılanlar tarafından büyük bir dikkatle incelendi, notlar alındı, fotoğraflar çekildi.

      Yaklaşık otuz yıl önce bağımsızlıkları için büyük bir mücadele veren Bosna Hersek'te tarihi Mostar Şehri ve Köprüsü, Alperenler Tekkesi ziyaret edildi. Başkent Saraybosna'da şehirde otuz yıl önce yaşanan savaşın izleri atılan her adımda fark edildi. Avrupa'nın göbeğinde ve bütün dünyanın gözü önünde yapılan soykırıma karşı Müslüman Boşnak Halkına liderlik yapan, bu büyük savaşın muzaffer komutanı Bilge Kral Aliya İZZETBEGOVİÇ'in mezarında Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi. Yine bu savaşın en zor vaktinde, imkansızlık içinde kazanılan ve aylarca kuşatma altında kalan şehre kurtuluş ümidi verdiği için adına Umut Tüneli verilen tünelin o günkü komutanı Harun HOCİŞ'ten savaş hatıraları dinlendi

       Sekiz binden fazla insanın bir günde katledildiği Srebnica'da şehitlik ziyaret edildi. Bu katliamı bizzat yaşayan, bütün yakınlarını o vahşette kaybeden Srebnica köylüleri ile görüşüldü. Zulmün tarif edilemez şekillerini ve vahşetin acısını hâlâ yüreklerinde yaşayan bu insanların Türkiye'ye teşekkür ve duaları vardı. " Eğer sizlerden gelen yardımlar olmasaydı biz bu savaşı kazanamazdık."

 

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları