120x600

Alemdar inşaat

18-10-2019 BOLU

Gölköy Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışmasına Ev Sahipliği Yaptı

Bolu'da Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) tarafından düzenlenen Türkiye 2019 Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması'nda, katılımcılar "en büyük balığı" tutmak için olta attığı yarışmada Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gözlemci olarak yer aldı.

Gölköy Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışmasına Ev Sahipliği Yaptı
Bİ tur

Gölköy Sulama Barajı'nda gerçekleştirilen yarışmada, farklı illerden 25 takımdan 100’ün üzerinde katılımcı yer aldı. Katılımcılar, gölden yakaladıkları balıkları boy ve ağırlıklarını ölçtükten sonra yeniden suya bıraktı. Yarışma, dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi. ASOF Başkanı Serkan İnanç; bölgede ciddi balık popülasyonu olduğunu belirtirken, bunda da ilgili kurumların ve kendilerinin özverili çalışmalarının etkisi olduğunu belirtti. İnanç, Yakalanan balıkların zarar görmeden ölçümü ve tartımının yapılmasının ardından suya bırakıldığını ifade ederek, "Buradaki balıklar bizim için çok değerli. Takım, yakaladığı balığı öldürürse diskalifiye oluyor." dedi.

 

 

Konu hakkında görüşlerini dile getiren İl Müdürü İzzet Murat ise; “Bolu ilimiz ve Gölköy sulama barajımız güzel bir sportif etkinliğe ev sahipliği yaptı. Hepimizin arzuladığı gibi amacımız bu vb. etkinliklerin artarak devam etmesidir. Sularımızdaki canlı popülasyonu korumamız gereken önemli bir değerdir. Kurumumuz ve federasyonumuzda bu doğrultuda birlik içerisinde hareket etmektedir. Buradan katılımcılara hoş geldiniz diyorum sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

 

 

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları