120x600

Alemdar inşaat

06-03-2020 BOLU

İGM’de Mart Ayı toplantıları sona erdi....

İl Genel Meclisinde 2 Mart Pazartesi günü başlayan Mart Ayı Meclis toplantıları sona erdi. Hafta boyu gerçekleşen toplantılarda Bolu ve ilçeleriyle alakalı gündem maddeleri karara bağlandı.

İGM’de Mart Ayı toplantıları sona erdi....
Bİ tur

Yaşar Yüceer Başkanlığında hafta boyunca devam eden İl Genel Meclisi mart Ayı toplantıları sona erdi. Toplantıların Cuma günü gerçekleşen son oturumunda meclis üyeleri 11 maddeyi görüşerek karara bağladı.

 

Toplantıda ilk olarak İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan 2019 yılı İl Özel İdaresi Denetim Komisyon Raporu meclise sunuldu. Denetim Komisyonu Başkanı Mazhar Bozoğlu raporla ilgili meclis üyelerini sunum eşliğinde bilgilendirdi. Ardından İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda Merkez ilçe Yumrukaya Köyü hudutlarında tapunun 750 parsel nosunda kayıtlı taşınmazlar için hazırlanan kırsal turizm tesis amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onanmasına karar verildi. Mudurnu ilçesi Pelitözü Köyü hudutlarında bulunan taşınmazlar ile ilgili hazırlanan yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim tesis alanı ve teknik alt yapı amaçlı planların onanması, Merkez ilçe Muratlar köyü hudutlarında 781 nolu parselin güneyindekşi park alanının sosyal ve kültürel tesis alanı ve 787 nolu parselin park alanı yapılmasına dair imar planlarının onanması, Merkez ilçe Çepni köyü hudutlarında taşınmazlar için hazırlanan kırsal turizm tesis alanı amaçlı imar planı ve revizyonunun onanması, Göynük ilçesi Hilallaer Köyü hudutlarında taşınmazlar için hazırlanan tarım ve hayvancılık tesis alanı amaçlı imar planlarının onanması taleplerinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildiği toplantıda Gerede ilçesi Dikmen Köyüne içme ve kullanma suyu tahsisi yapılması talebi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi. Toplantıda ayrıca Seben Taşlıyayla Göleti’nin mevcut durumu ile turizme kazandırılması noktasında yapılması gereken çalışmaların araştırılması talebi Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edilirken, Mengen köylerinin ihtiyaçları için gerekli 400.000 TL. ödeneğin Mengen Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına, Mudurnu köylerinin ihtiyaçları için gerekli 100.000 TL. ödeneğin Mudurnu Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılması talepleri de Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Toplantı İl Genel Meclisi Nisan Ayı toplantılarının 6 Nisan Pazartesi günü başlamasının kararlaştırılmasıyla sona erdi. 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları