120x600

Alemdar inşaat

19-08-2022 EKONOMİ

İstanbul Teknik Yönetim Kurulu Başkanı Macit Tanyol, Bolu'da yeni açtığı fabrikada basın mensuplarıyla bir araya geldi

İstanbul Teknik Yönetim Kurulu Başkanı Macit Tanyol, Bolu'da yeni açtığı fabrikada basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İstanbul Teknik Yönetim Kurulu Başkanı Macit Tanyol,  Bolu'da yeni açtığı fabrikada basın mensuplarıyla bir araya geldi
Bİ tur

Üretim merkezini 2020 sonunda Çorlu’dan Bolu Organize Sanayi Bölgesine taşıyan İstanbul Teknik, Bolu OSB’de yaklaşık 350 milyon TL’lik yatırımla yeni fabrikasını kurdu. Yalıtım malzemesinden asfalt kimyasallarına, geogridden çatı malzemelerine kadar bir çok alanda üretim ve satış yapan İstanbul Teknik, Bolu OSB’de 30 bin metrekare alan üzerinde üretim gerçekleştiriyor. İstanbul Teknik Yönetim Kurulu Başkanı Macit Tanyol, fabrikanın taşınma sürecinin pandemiye denk geldiğini belirterek şöyle devam etti: “Bolu OSB’de arazi satın alarak üretime başladık. Burada aynı zamanda makine ekipmanlarımızı da yenileyerek Sanayi Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezimizde geliştirdiğimiz katma değeri yüksek ürünlerle dışa bağımlılığı azaltacak adımları hızla atıyoruz. Bu doğrultuda geliştirdiğimiz ve deneme aşamasında olan AB’den de teşvik alan yalıtım ürünümüzü yakında pazara sunacağız. Yeni inovatif ürünümüzün ihracat birim değeri ise yaklaşık 500 dolar olacak” diye konuştu. 

 

 

Türkiye’nin asfalt kimyasalları, geogrid ve yalıtım malzemesi üreticisi İstanbul Teknik, yurtiçi ve dışında artan taleple birlikte üretim kapasitesini artırıyor. Bu kapsamda yeni makine yatırımı yaptıklarını ifade eden İstanbul Teknik Yönetim Kurulu Başkanı Macit Tanyol, “Ar-Ge merkezimizde katma değeri yüksek inovatif ürünler geliştiriyoruz. Son geliştirdiğimiz ve deneme aşamasında olan ürünümüzü yakında pazara sunacağız. Bu ürünümüzün ihracat birim değeri ise yaklaşık 500 dolar olacak” dedi.

 

 

“Türkiye’nin en büyük 1000 üreticisinden biri olacağız”

 

Ürünlerinin hem iç piyasadan hem de ihracat pazarından yoğun talep gördüğünü ifade eden Tanyol, 80’denfazla ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi. Özellikle Azerbaycan’da çok güçlü olduklarını belirten Tanyol, Avrupa ve Türki cumhuriyetlerden de yoğun talep gördüklerini vurguladı. 9 milyon Euro’luk ihracat yaptıklarını ifade eden Tanyol, 2025 yılı hedeflerinin ise 25 milyon Euro olduğunu söyledi. Artan taleple birlikte yeni makine alımlarını yaptıklarını dile getiren Tanyol, “Katma değeri yüksek inovatif ürünlerin payını artırmayı hedefliyoruz. Yeni yatırımlarımızla birlikte iki, üç yıl içinde Türkiye’nin en büyük 1000 üreticisinden biri olacağız” diye konuştu.   

 

 

AZERBAYCAN'A ŞUBE

Yıllardır emek verdiğimiz ihracat çalışmalarımız ile Azerbaycan’da bir şube açarak ürün ve hizmetlerimizi yerinde sunmaya başladık. Böylece Azerbaycan ekibimizin çalışmaları da verim ve hız kazanmış oldu diye konuştu.   

 

İstanbul Teknik'ten Türkiye'nin en büyük yapı marketi platformu!

“Yüklü miktarda inşaat malzemesi  ‘binbirteknik.com’dan alınabilir”

 

 

Ürün satışlarını online üzerinden de yoğun şekilde yaptıklarını dile getiren Macit Tanyol, Pandemiyle birlikte online alışverişin çok artığını ifade eden Macit Tanyol, kendilerinin bu alanda yatırım yaptıklarını söyledi. İnşaat sektörüne hizmet verdiklerini ve bu alanda kendi ürünleri dışında başka şirketlerin ürünlerini de online kanalı üzerinden müşterilerin hizmetine sunduklarını belirten Tanyol, “Bunun için de  binbirteknik.com platformunu kurduk. Özellikle yalıtım malzemeleri alanında ürün çeşitliliğini diğer şirketlerden tedarik ederek 6 bin ürünü hizmete sunduk. İnşaat sektöründe yüklü miktarda ürün alabilecek inşaat profesyonelleri toptan alım mantığıyla 100 bin TL üzerinde dahi ürün sipariş edebiliyor. diye konuştu.

 

 

 

İstanbul Teknik Yönetim Kurulu Macit Tanyol, toplantımıza katılım nezaketi gösterdiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim diyerek toplantıyı sonlandı.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları