120x600

Alemdar inşaat

01-09-2020 BOLU

İŞTE BAŞKAN İŞTE HİZMET!.

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut göreve başladığı 2014 yılından bu yana gösterdiği performansla ilçede 7’den 70’e her kesimden insanın beğenisini kazandı. Ülkemizin ve dünyanın çok ciddi sıkıntılar yaşadığı pandemi döneminde izlediği politikalarla Mengen’i bu sürecin olabildiğince dışında tutarak büyük bir başarının altına imza atan başkan Bulut’un 2020 yılı içindeki hizmetlerini ve izlediği nitelikli politikaları Bolu Objektif haber sitesi olarak mercek altına aldık…

İŞTE BAŞKAN İŞTE HİZMET!.
Bİ tur

MENGEN BELEDİYESİ RAMAZANDA DESTAN YAZDI

Mengen Belediyesi, Pandemi sürecinin en başında aldığı tedbirler ve uygulamalar ile Türkiye’de örnek gösterilen belediyeler arasında yerini aldı. Başkan Bulut pandemi sürecinde manifesto niteliğindeki konuşmasında ilçe halkına şöyle seslendi;   “Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsüne karşı çalışmalarımız özverili bir şekilde devam etmektedir. İlk etapta halkımızın genel temizlik ve sağlığı ile ilgili alınması gereken tedbirleri ön planda tutarak maske, ev dezenfektanı, kişisel temizlik ürünleri ücretsiz olarak halkımıza ulaştırmaya devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte gıda ve temel ihtiyaç yardımlarımız gündeme gelecektir. Yaşanan bu zorlu süreçte ilçemizde birçok esnafımızın işyeri kapandı. Birçok vatandaşımız işsiz kaldı. Bu vatandaşlarımızın aileleri ve çocuklarına karşı sorumluluk duygusu içerisindeyiz. Bu salgına karşı bir taraftan mücadelemiz sürerken, bir taraftan da zorlaşan yaşamı hep birlikte paylaşarak hafifletmeye çalışacağız. Hiçbir çocuğun akşam yatağa aç girmemesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz”

 

 

 

 

“Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan’a çok teşekkür ederiz”

Mengen Belediyesi, Ramazan ayı boyunca yüzlerce İhtiyaç sahibi aileye yardım kolileri ulaştırdı. Başkan Bulut; “Ramazan ayı boyunca dağıtımına devam ettiğimiz yardım paketlerimizi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Bu süreçte belediyemizi ziyaret ederek yardım paketlerini teslim eden Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim ÖZDEMİR'e ve desteklerini esirgemeyen Bolu Belediye Başkanı Sayın Tanju ÖZCAN' a ve hayırsever tüm hemşerilerimize teşekkür ederiz” dedi.

 

 

“ CORONA ve YAŞAM” TEMALI YARIŞMA SONUÇLANDI

 

Mengen Belediyesinin geleceğin Türkiye’sini şekillendirecek olan çocukların; resim, kompozisyon ve şiir yoluyla tüm Dünya’nın zorlu bir süreç yaşadığı koronavirüs salgını nedeniyle neler hissettiklerini daha iyi anlayabilmek ve onların bu hislerinin karşılığında, çocuklara daha fazla yardımcı olabilmek için düzenlemiş olduğu yarışma geçtiğimiz aylarda sonuçlandı. Düzenlenen yarışmada, resim dalında Elif Nur KAÇMAZ,  Elif Ezgi ELMAS ve Enes Taha YILDIZ Şiir dalında Nevzat Can GÜZELCAN,  Salih SARIUSTA,  Ebru ACAR Kompozisyon dalında Selin KARAARSLAN,  Eren TOKAÇ ve Elif AKGÜN dereceye giren isimler oldular.

 

MENGEN BELEDİYESİ AHŞAP ATÖLYESİ VATANDAŞLAR İÇİN ÜRETİM YAPIYOR

 

 

 

 

 

 

Belediye bütçesine tasarruf sağlamak için Mengen Belediyesinin yaşama geçirdiği proje tüm hızıyla devam ediyor. Başkan Bulut; “ Kendi ürünlerimizi daha kaliteli olarak kendimiz üretmeye devam ediyoruz. Gün geçtikçe kendini geliştiren üretim yelpazesi genişleyen ahşap atölyemize vatandaşlarımız da yoğun talep gösterdi. Vatandaşlarımızın taleplerini karşılamak adına ürünlerimizin satışına karar verilerek, fiyatlarımız belirlenmiş olup sipariş alımı başlamıştır. Bu fiyatlar doğrultusunda halkımız için üretim yapacağız” dedi. Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut ürün fiyatlarını şu şekilde açıkladı; 160cm Kamelya :3000.00 TL., 180cm Piknik Masası : 750.00 TL, 130 cm. Piknik Masası 500.00 TL., 128 cm 2 kişilik Bank: 300.00 TL., 160cm. 3 kişilik Bank: 350.00 TL.

 

 

35. MENGEN ULUSLARARASI AŞÇILIK VE TURİZM FESTİVALİ CORONA VİRÜS NEDENİYLE ERTELENDİ

Mengen Belediyesi tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen ve bu yıl 22-23 Ağustos 2020 tarihinde yapılması planlanan 35. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan Coronavirüs (Covid 19) salgını nedeniyle, alınan tedbirler kapsamında toplum sağlığı açısından 2021 yılına ertelendi.

 

 

MENGEN KÖY ÜRÜNLERİ EMEK PAZARI AÇILDI

 

 

 

 

Mengen İlçe Merkez ve Köylerinde üretilen ürünlerin satıldığı Pazar geçtiğimiz aylarda açıldı. İlçe Emniyet, ilçe Sağlık Müdürlüğü ve Belediye Zabıtalarının kontrol ve tedbirinde açılan pazara köylülerde ürettikleri ürünleri Mengen Belediyesinin hazırladığı stantlarda korona tedbirlerine uyarak satışa sunma şansını yakaladılar. Satışlarını gerçekleştiren vatandaşlar uzun zamandır kapalı kalan pazarın açılışından duydukları memnuniyetlerini ve teşekkürlerini pazarı gezen Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut ve Meclis üyelerine ilettiler. Başkan Bulut ve Meclis üyeleri hem pazarcılar hem de vatandaşlarla birebir sohbet etmekten çok mutlu olduklarını ve devamını beklediklerini ifade ettiler. Başkan Bulut ise Meclis üyeleri ile birlikte ilgili taleplerin değerlendirmesini yaparak ilçe kaymakamlığıyla konunun istişare edilerek gelecek haftalarda da pazar kurulumları hakkında karar vereceklerini belirttiler.

 

MENGEN İZZET BAYSAL AŞÇILIK VE GASTRONOMİ KAMPÜSÜ'NÜN İNŞAATI DEVAM EDİYOR…

 

 

 

 

Yapımına 2018 yılında başlanılan Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Kampüsü'nün yapımının 2021 yılında bitirilerek eğitime başlaması planlanıyor…

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından 2012 yılında Mengen’de kurulan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 8 yıldır eğitim öğretim faaliyetlerini Türkiye ve Dünyanın dört bir yanında Gastronominin doğduğu yer olarak bilinen Mengen’de sürdürüyor.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Başkan Bulut; “Herkesin bildiği gibi Mengen Belediyemizin yeni kampüs yapımı ile ilgili 2014’te başlattığı süreç 13 Mayıs 2016 tarihinde proje sahipleri olan; İzzet Baysal Vakfı Başkanı Sayın Ahmet BAYSAL, dönemin A.İ.B.Ü Rektörü Sayın Hayri COŞKUN ve Mengen halkı adına Mengen belediye başkanı olarak tarafımca Mengen’e ‘’Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü’’ yapımı protokolü Bolu Valiliğimizde imzalanmıştır. Protokolün ve Kampüsün yapım amacı Aşçılık ve Gastronomi Bölümleri Eğitiminin Mengen’de verilmesi içindir. Nihayetinde, 11 Mayıs 2018 tarihinde Mengen’de İzzet BAYSAL Şükran Günleri haftasında hepimizin tarihe şahitlik ettiği Mengen’i ve Bolu’yu çağın ilerisine taşıyacak eğitim’de örnek Türkiye’de ilk ve tek olan, Mengen’in ve Bölgemizin kalkınmasına öncülük yapacak B.A.İ.B.Ü Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Eğitim Kampüsü Projemiz binlerce vatandaşımız, İzzet Baysal Vakfı Başkanımız değerli büyüğümüz Sayın Ahmet BAYSAL ve kıymetli eşleri, B.A.İ.B.Ü Rektörü Sayın Mustafa ALİŞARLI, Bolu ve Mengen protokolü, Milletvekillerimiz ve çok değerli Mengen halkımız huzurlarında tarihi dev yatırımın temelini törenle attık. Milyonlarca lirayı bulan Kampus inşaatımız hızla ilerlemekte ve yapımı planlanan süreçte en iyi şekilde devam etmektedir. Mengen İzzet Baysal Aşçılık ve Gastronomi Kampüsü'nün 2021 yılı başlarında eğitime geçmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

MENGEN, 23 NİSAN’IN NASIL KUTLANACAĞINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERDİ

 

 

 

 

 

 

Mengen’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100.yılı Belediye Başkanı Turhan Bulut’un hazırladığı program ile büyük bir coşku içerisinde kutlandı.

Korona virüs salgınından dolayı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100.yılını vatandaşlar evlerinde kutlamak zorunda kaldı. Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, vatandaşların bayramı coşku içerisinde kutlayabilmeleri için gece yarısına kadar sürecek bir program düzenledi. Mengen’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’ncü yılı kutlamaları Belediye Başkanı Turhan Bulut’un günün anlam ve önemini belirten konuşması, öğrencilerin şiirlerinin okunması, marş ve müzik yayınları ile başladı. Ardından Mahallerde Atatürk Caddesi ile Gökçesu Caddesi üzerinden hareket eden belediye aracından davul ve klarnet eşliğinde tüm çocukların dileklerinin yerine gelmesi için 500 adet balon uçuruldu. Akşam saatler tam dokuzu gösterdiğinde ise vatandaşların balkonlardan ve pencerelerden katılımı ile Belediye hoparlöründen İstiklal Marşı okundu.  İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 10.yıl Marşı eşliğinde gerçekleştirilen havai fişek gösterisi tüm Mengenlilerden tam not aldı.

 

SPOR TESİSLERİ YENİDEN AÇILDI

 

Corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında Mart Ayı’ndan bu yana kapalı olan Mengen Belediyesi Fitness Salonu ve Kapalı Halı Sahası yeni önlem ve düzenlemelerin tamamlanmasının ardından tekrar hizmet vermeye başladı. Salgınla mücadele hakkında bilgilendirici ve uyarıcı yazıların bulunduğu fitness salonunda, hijyen önlemleri de üst seviyede tutuluyor. Sosyal mesafe olacak şekilde dizayn edilen spor aletleri gün içerisinde belirli periyotlarla dezenfekte ediliyor. Ayrıca yoğun talep gören fitness salonunun daha ferah, sosyal mesafeye uygun şekilde talepleri karşılaması amacıyla başlatılan salon genişletme çalışmaları da sona gelmek üzere…

 

 

 

 

“Kimse siyasal gücüne güvenerek Mengen’in hakkını yiyemez”

 

CHP Bolu İl başkanı Kazım Karsu, Mengen ve Gerede İlçeleri arasında meydana gelen su probleminin çözümünü görüşmek üzere,  Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut’u ziyaret etti.

 

 

CHP Bolu İl başkanı Kazım Karsu toplantıya CHP’nin hukuk alanındaki temsilcileri olan Ahmet ÖZCAN, Ferit ATALAY, Begüm TUNCEL ve Eda Arslan KARAKIŞ ile birlikte katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı yapan Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut ziyaretten büyük bir memnunluk duyduğunu vurgulayarak Başkan Karsu’ya ve CHP heyetine teşekkür etti. İlçe sınırları içerisinde, Domuz Alanı mevkiinde bulunan su kaynaklarına yönelik bir müdahale olduğuna dikkat çeken Turhan Bulut; “ Konu ile ilgili olarak Gerede Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Mengen ‘Hak ve Menfaatlerinde’ dün olduğu gibi, bugün de tek bir yürek tek bir yumruk olmuştur. Geçtiğimiz pazartesi günü Belediye Başkanlığında siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgüt temsilcileri, il genel ve belediye meclis üyelerimiz bir araya gelerek ilçemiz sınırları içerisinde domuz alanı mevkiinde bulunan su kaynaklarımızı izinsiz, haksız, hukuksuz olarak Gerede Belediyesi tarafından alınabilme girişimine karşı tepkilerini göstermişlerdir. İlçe sınırlarımız içerisinden değil su bir çakıl taşını dahi vermemiz mümkün değildir. Biz, Gerede Belediyesinin yaptığı bu hukuksuz çalışmaların, yine hukukla çözüleceğine inanıyoruz. Bu yüzden Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Asliye hukuk mahkemesine ileride telafisi imkânsız sonuçların doğmaması için Gerede Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların durdurulması için suya müdahalenin meni davasını açtık. Hukuk, bu ülkede herkese lazım. Kimse siyasal gücüne güvenerek bir takım oldubittilerle Mengen’in hakkını yiyemez” dedi.

 

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları