120x600

Alemdar inşaat

13-03-2015 SİYASET

Kadın söke söke hayat hakkını alacak

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur “Kadın Cinayetlerinin Politik Boyutu” hakkında önemli açıklamalar yaptı. Onur;” Kadın söke söke hayat hakkını alacak” dedi.

Kadın söke söke hayat hakkını alacak
Bİ tur

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, CHP Bolu milletvekili aday adayı Burak Cop ile birlikte  “Kadın Cinayetlerinin Politik Boyutu”  hakkında bir konuşma yapmak için Bolu’ya geldi.24.TBMM Döneminin en çok kadının yaşam tarzı üzerinden siyaset yapılmasıyla geçtiğini söyleyen Onur;”Kadının,3 çocuk yapmasından, sağlıksız evliliklerin desteklenmesi ve sağlıksız boşanmaların önlenmesine kadar bir sürü politik polemik yaşadık. “ dedi. Kadını belli bir çerçeve içine hapsetmek isteyenlerin süreci bu noktaya getirdiğine dikkat çeken Onur kadına şiddetin önlenmesi için özellikle erkeklere büyük bir görev düştüğünü söyledi. En önemli sorunun kullanılan dil olduğuna dikkat çeken Onur; “Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM başkanı başta olmak üzere herkes kullandığı sözlere dikkat etmelidir. Söyleyecekleri sözlerin nereye gideceğini iyi hesaplamalılar. Örneğin ‘ Her kürtaj bir Uludere’dir’ sözü son derece yanlış ve anlamsız bir sözdür” diye konuştu. Onur sözlerini; “Kadın söke söke hayat hakkını alacak” şeklinde sonlandırdı.

“Ortada toplumsal bir sorun var

CHP Bolu milletvekili aday adayı Burak Cop ise Türkiye’de neredeyse günde 5 kadının öldürüldüğüne dikkat çekerek; “Evlilik ne kadar doğru veya yanlışsa boşanma ’da öyledir. Medeni kanunla verilen boşanma hakkını kullanmak her kadının en doğal hakkıdır. Kadınların çoğu boşanma haklarını kullanmak istedikleri için öldürülüyorlar. Ortada toplumsal bir sorun var” biçiminde konuştu.

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları