120x600

Alemdar inşaat

18-01-2024 GÜNDEM

Kazanan Türk Metal Emekçisi oldu…

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası, yaklaşık 150 bin metal işçisini ilgilendiren MESS Grup Toplu İş Sözleşmesinde anlaşma sağladı.

Kazanan Türk Metal Emekçisi oldu…
Bİ tur

Konuyla ilgili olarak Türk-İş Bolu İl Temsilcisi / Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Hakan Gülen bir açıklama yaptı. Gülen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Sevgili Türk Metal Emekçisi arkadaşlarım. Cumhuriyetimizin 100. Yılında ilk altı ay için ortalamada % 105,1 oranında Ücret zammı alarak Toplu İş Sözleşmesini

bitirmenin gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Kazanımlarımız bununla da bitmeyip

2. Altı ay zammının 1 Mart’tan geçerli olmak üzere enflasyon korumalı % 30 oranında zam

3. Altı ay zammının enflasyon üzerine 3 puan refah payı 4. Altı ay için enflasyon oranında

toplam bir yıllıkta % 157,4 ücret zammı, Sosyal Haklarımıza % 140 ücret zammı, Ulusal Bayram ve Genel Tatiller için Fazla Mesai % 100 den —— % 125 e çıkartılması, Üyelerimizin çocuklarının sünnet olması durumunda 2 gün ücretli izin. Engelli arkadaşlarımıza Engelliler gününde ayrıca 1 gün ücretli izin. Eğitim yardımına Anaokulunun da dâhil edilmesi, Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının devamı.

Sözleşmenin 2 yıllık olması. Tüm bu süreçte emeği ve ekmeği için

Mücadelemize tam destek veren siz sevgili Türk Metal Emekçisi arkadaşlarıma

yine, yeniden Türkiye’nin en iyi sözleşmesine imza atan ; Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak’a Tüm Genel Merkez Yöneticilerimize teşekkür ederim…”

 

 

 

 

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları