120x600

Alemdar inşaat

08-08-2020 EKONOMİ

KIBRISCIK PİRİNCİ ARTIK TESCİLLİ, 11 ÜRÜN DAHA TESCİL BEKLİYOR

Türk Patent ve Marka Kurumu’na en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan Oda unvanına sahip olan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın başlattığı coğrafi işaret seferberliği kapsamında 12 farklı ürün için yapılan coğrafi işaret başvuruları sonuçlanmaya başladı. Kıbrıscık ilçesinin önemli tarımsal ürünlerinden olan Bolu Kıbrıscık Pirinci, menşe adı olarak Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde Bolu TSO adına tescil edildi. Böylece Bolu’nun tescilli coğrafi işaret sayısı 4’e yükseldi.

KIBRISCIK PİRİNCİ ARTIK TESCİLLİ, 11 ÜRÜN DAHA TESCİL BEKLİYOR
Bİ tur

Konuyla ilgili bilgiler veren TSO Başkanı Türker Ateş, “Coğrafi işaretler konusu İlimiz için son derece önemli. Bizler, her fırsatta kalkınmanın öncelikle yerelde başladığını, ilçelerimiz gelişmeden ilimizin komple gelişmiş ve kalkınmış sayılamayacağını ifade ediyoruz. Yöresel ürün ve değerlerimizi coğrafi işaretler aracılığıyla hem koruma altına alarak kalite ve standardını korumak, hem de ürünlerimizin katma değerini yükselterek ekonomiye katkılarını artırmak için coğrafi işaret enstrümanına yoğunlaştık. Bu konuda adeta bir seferberlik başlattık. Oda olarak 12 ürünümüze coğrafi işaret başvurusunda bulunduk. Bu ürünlerimizden Kıbrıscık Pirinci Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi. Bundan böyle, Kıbrıscık Pirinci’nin kalitesini, değerini, orijinalliğini ve standardını korumak için sahada aktif denetimler yapacağız. Ekonomiye katkısını artırmaya çalışacağız.”

 

“11 ÜRÜNÜMÜZÜN DAHA TESCİLİ BEKLENİYOR”

 

“Bunların dışında Odamız adına tescil süreci devam eden 11 ürünümüz daha var. Bu ürünlerimizin 8 tanesi ilana çıktı, ilan süreleri bitiminde tescil edilecekler. 3 ürünümüz de ilan öncesi çalışmaları devam ediyor. Yıl içinde bu 11 ürünü de TPMK’da tescil ettirerek İlimize kazandırmış olmayı hedefliyoruz. Coğrafi işaretlere en fazla başvuru yapan Oda unvanına sahibiz. Diğer kurum ve kuruluşlarımızın başvurularıyla birlikte coğrafi işaret başvurusu yapılmış toplam 33 ürünümüz bulunuyor. İlimizde bu konuda ciddi bir farkındalık oluştuğunu görmekten ve buna öncülük etmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz.“ dedi.

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları