120x600

Alemdar inşaat

16-11-2020 EĞİTİM

Nitelikli Eğitimin İlimizdeki Tek Adresi

Özel Çamkent Anadolu Lisesi ilimizin en popüler eğitim kurumlarının başında geliyor. Özel Çamkent Anadolu Lisesi kurucu müdürü Ebru Akın bu başarının tesadüf olmadığını vurgulayarak; “İşimizi maksimum disiplin ile yapmaktayız. 2017 yılından bu yana sürekli kendimizi ve sistemimizi yenileyerek en iyi eğitim ve öğretim ortamını oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Nitelikli Eğitimin İlimizdeki Tek Adresi
Bİ tur

Ebru Hanım, Özel Çamkent Anadolu Lisesi olarak çok kısa bir süre içersinde kendinizi Bolu’ya kabul ettirerek sektörünüzde öncü bir konuma geldiniz. Başarınızın sırrını öğrenebilir miyiz?

               

Sevgili Hakan Bey, öncelikle ziyaretiniz için çok teşekkür ederiz. Bolu Objektif olarak sizleri yakından takip etmekteyiz.  Ayrıca ilkeli haberciliğiniz için de teşekkür ederiz. Başarının sırrını söyleyecek olursak öncelikle bir eğitimci olup işin mutfağında olmak gerektiğini söylemek isterim. Akabinde bu işe gönülden bağlı olmak ve öğrencilerinizin hepsini tek tek kendi evladınız gibi görüp uygulayacağınız bütün sistemi en baştan en sona kadar bunun vebali ile yapmanız gerektiğini bilmeniz olacaktır. Tabi ki sistemin temel parçaları, rehber öğretmenlerimiz ve branş öğretmeni arkadaşlarımızdır. Bolu gibi nüfus yoğunluğu küçük ölçekli olan bir şehirde iyinin de kötünün de hemen herkes tarafından hızlı bir şekilde duyulacağından işimizi maksimum disiplin ile yapmaktayız. 2017 yılından bu yana sürekli kendimizi ve sistemimizi yenileyerek en iyi eğitim ve öğretim ortamını oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

 

 

Özel Çamkent Anadolu Lisesinin fiziki imkânı ve sınıftaki öğrenci sayısının azlığı yüz yüze eğitimde kurumunuzu birçok açıdan avantajlı kılıyor bu konuda neler söylemek istersiniz?

               

Açıldığımız günden bu yana biz bu sistemi butik lise olarak Bolu’muza kazandırdık. Hedefimiz bizimle olan her öğrenci için maksimum ilgi ve bireysel takip sistemini uygulayabilmektir. Sınıflarımız maksimum 16 kişiden oluştuğu için bakıldığında her öğrenci hemen hemen her dersten en yüksek verimi almaktadır. Her öğrencimizin düzenli olarak kontrolleri yapıldığından olası bir eksiklik durumunda en kısa sürede tespiti yapılıp ilgili rehber öğretmen tarafından ayarlanan bireysel etütler ile gerekli kazanım sağlanır.

 

 

Ebru hanım, Özel Çamkent Anadolu Lisesi olarak Maske, mesafe ve hijyen kurallarının en üst seviyede uygulandığı okulların başında geliyorsunuz… Pandemi yönetmeliği uyarınca uygun sınıflarda eğitim vermeye tüm hızınızla devam ediyorsunuz. Öğrencilerinizin sağlığı açısından aldığınız ek önlemler hakkında bilgi verebilir misiniz?

 

                Sağlığın her şeyden daha önemli olduğunun bilincindeyiz. Fakat hiçbir öğrencimizin de eğitiminden geri kalmasını istemiyoruz. Bunun için kurumumuzda gereken tüm önlemleri sıkı bir denetim şeklinde sürdürmeye devam ediyoruz. Bununla birlikte maskesiz hiçbir öğrenciyi okula almıyoruz. Sabah ve öğlen öğrencilerimizin binaya girişlerinde ateş ölçümlerini yapıp kaydediyoruz. Katlardaki tüm sınıflarımızda dezenfektan bulunduruyoruz. Öğrencilerimize kurallar hakkında sürekli ikazlarımızı yapıp riski en aza indirmeye çalışıyoruz. Olası bir belirti halinde hemen ilgili sağlık kuruluşuna bilgi verip öğrencimizi izole ediyoruz.

 

 

Resmi Facebook sayfanızda “okul ihtiyaçlarınızı zincir marketler yerine aylardır iş yapamayan kırtasiyeciden alınız” ibaresi var. Bu tür sosyal duyarlılığı diğer okullarda göremiyoruz. Bu konuda ki görüşlerinizi öğrenebilir miyiz?

 

                Pandemi sürecinde herkesin bildiği gibi birçok sektör zarara uğradı. Bu sektörlerin başında kırtasiyelerimiz de bulunmaktadır. Buradaki amaç diğer yapı marketler olsun süpermarketler olsun hali hazırda diğer ürünlerinin satışı ile daha az zarar görmeleridir. Fakat kırtasiyelerimizin başka bir geliri olmadığından onlara destek olmamız gerektiği kanaatindeyim. Sizin aracılığınız ile tüm velilerimize de bu konuda destek olmaları çağrısını yapmak istiyorum.

 

 

“Çamkent’le örgün eğitim destek eğitim programı”  hakkında neler söylemek istersiniz?

 

Bakanlığımız kararı ile açılan örgün eğitime destek kursu programı sınava girecek olan 12.sınıf YKS öğrencilerimiz için Pandemi döneminde aslında bulunmaz bir fırsat oldu. Bu program ile birlikte TYT konu tekrarları ile 12.sınıf müfredat konularına yoğun bir şekilde başlama imkânı bulduk. Ayrıca kurum olarak branş öğretmenlerimizin kendilerinden fedakarlık ederek sınıf mevcutlarımızı yarıya düşürerek sağlıklı sınıflar oluşturup ders verimini de en yüksek seviyede tutmayı başardık. Her hafta yaptığımız deneme sınavları ile öğrencilerimizin kazanımlarının takibini de yapmış olduk.

 

Özel Çamkent Anadolu Lisesi olarak yayınlarınız ve eğitim vadisi hakkında bilgi alabilir miyiz?

               

                Aslında bizim için önemli olan öğrencilerimizin en güncel soru tiplerini barındıran bir eksiklik halinde hemen tedarik edilebilen ve kendini sürekli sisteme göre güncelleyebilen bir yayın olmasıdır. Eğitim vadisi yayınlarını incelediğimizde hem basılı anlamda hem de Pandemi ortamına göre dijital ortamda gayet yeterli bir yayın olmasıdır. Özellikle yeni sorulara paralel örnekler barındırması bizim için tercih sebebi olmuştur.

 

Çamkent demek Tecrübe + Güven + Kalite demek. % 100 Veli memnuniyeti demek. Çamkentli olmanın ayrıcalıkları hakkında neler söylemek istersiniz?

 

                Çamkent demek aslında güvenlik personelimizden çay getiren ablamıza, rehber öğretmenlerimizden branş öğretmenlerimize okul müdür ve müdür yardımcımızdan kurucumuza kadar hep birlikte bir gönül bağı oluşturup aile kavramını tam anlamıyla yaşamak demektir. Kurumumuzda öğrenci öğretmen veli iletişimi her zaman ön planda olmuştur. Öğretmenlerimizin hepsi alanında tecrübe sahibi olup sınav sistemini iyi bilen ve öğrencilerine buna yönelik en iyi şekilde eğitim veren işini severek ve disiplinli bir şekilde yapan meslektaşlarımdan oluşmaktadır. Yaptığımız bireysel eğitim koçlukları düzenli verilip kontrol edilen ders çalışma programları her hafta velilerimizle yapılan değerlendirme görüşmeleri neticesinde ortaya çıkan veli memnuniyeti bizim bu işi doğru yaptığımızın bir göstergesi olup ortaya çıkan tablo bizleri onurlandırmaktadır. Biz Çamkent ailesi olarak bugün olduğu gibi yarın da öğrenci ve velilerimizin gerek okul içinde gerekse okul dışında olmak üzere elimizden geldiğince yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bizi tanımak isteyen veli ve öğrencilerimizi de sizin aracılığınız ile okulumuza tanışmaya davet ediyorum.

Özel Çamkent Anadolu Lisesi 

Borazanlar Mah. Mehmet Akif Ersoy Bulvarı No:2 Bolu

0 374 222 38 38

0 553 750 98 38

[email protected]

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları