120x600

Alemdar inşaat

15-04-2020 EĞİTİM

PANDEMİ GÜNLERİNDE DE ÖĞRENCİLERİNİ YALNIZ BIRAKMADILAR

Tüm Dünyayı saran covid-19 ülkemizde ilk vaka 10 Mart tarihinde görüldü ve 16 Mart itibariyle okullarda eğitime ara verildi.

PANDEMİ GÜNLERİNDE DE ÖĞRENCİLERİNİ YALNIZ BIRAKMADILAR
Bİ tur

Öğrencilerinin pandemi sürecinden olumsuz etkilenmemeleri için Özel Çamkent Anadolu Lisesi eğitim sisteminde değişiklikler yaptı. Okul kurucusu Ebru Akın ‘’ Ülkemiz ve dünyayı esir alan korona virüs salgını hepimizi olumsuz etkiledi. Özellikle sınava hazırlanan öğrencilerimizin bu süreci en az zararla atlatabilmeleri için okul olarak sistemimizi güncelledik. Bu süreçteki bir öğrencimizin yaşamı, sabah 10.00’da uyanarak güne başlıyor. Rehber öğretmenin hazırladığı program dahilinde Çamkent Youtube kanalımızdaki videoları izliyor, gün içerisindeki online derslerine katılıyor. Rehber öğretmenin hazırlamış olduğu günlük çalışma planına uygun şekilde sorularını çözüyor. WhatsApp soru çözüm gruplarından çözemediği soruları öğretmenlerine atıyor ve akşam 22.00’de yapmış olduğu programını öğretmenine atarak günü tamamlamış oluyor. Her hafta online deneme sınavına girerek öğrencimizin ilerlemesi takip ediliyor ve öğrencinin durumu veli ile paylaşılarak öğrencimizin akademik değerlendirmesi yapılıyor.   Ayrıca öğrencilerimizin psikolojik olarak da sağlıklı olabilmeleri için sosyal medya üzerinden canlı yayınlar yaparak velilerimize, öğrencilerimize ve çevremizdeki insanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda ilimizin tanınmış isimlerinden olan Uzman Klinik Psikolog Erkan EREBAK ile canlı yayın başlatarak velilerimizin ve öğrencilerimiz Pandemi sürecinde neler yapabileceğini konuştuk. Bu süreçte evlerinde olan öğrencilerimizin enerjilerini atabilmeleri için “Haftaya Sporla Başlayalım” diyerek Aytaç YILDIRIM ile canlı yayın gerçekleştirdik. Bu tarz çalışmalarımızı belirli aralıklarla canlı yayın üzerinden devam ettirmeyi amaçlıyoruz.”dedi.

 

 

Pandemi süreci öncesinde denemeleri, öğrenci takipleri, ders etütleri, branş denemeleri (taramalar), sosyal faaliyetleri ile dikkat çeken ÇAMKENT ANADOLU LİSESİ Pandemi sürecinde eğitimini online hale getirerek bir kez daha alkış topluyor.

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları