120x600

Alemdar inşaat

21-12-2022 SAĞLIK

Prof. Dr. Arıca: 'Suyu yeterince ve zamanında, uygun bir şekilde içmeliyiz'

Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, yapılan son araştırmalarda günde en az 2 litre su içilmesi gerektiği tezinin çürütüldüğünü belirtilerek, “Suyu yeterince ve zamanında, uygun bir şekilde içmeliyiz” dedi.

Prof. Dr. Arıca: 'Suyu yeterince ve zamanında, uygun bir şekilde içmeliyiz'
Bİ tur

Prof. Dr. Arıca, özellikle çocuklarda ve erişkinlerde suyun faydalarının çok iyi bilindiğini söyledi. Suyun faydalı olduğu kadar fazlasının da tıbben zararlı olduğuna dikkati çeken Arıca, “En son çıkan yayınlara göre 26 farklı ülkeden 5 binden fazla kişi üzerinde suyla ilgili çalışmalar yapıldı. Özellikle suyun yaşa, cinsiyete, yaşadığı bölgeye, günlük aktivitesine göre ihtiyacın değiştiğine dair bilgiler var. Bu da bize neyi gösteriyor, 'günde en az 2 litre su için' tezini çürütüyor. Bu yayına göre 1 ile 6 litre arasında değişen su ihtiyacımız olabilmektedir” diye konuştu.

 

Bir insanın su ihtiyacının yaşa, cinsiyete ve bulunduğu iklim şartlarına göre değişkenlik sağlayabileceğini anlatan Arıca, “Özellikle çok aktif olduğumuz dönemlerde su ihtiyacımız 2 katına kadar çıkabilmektedir. O yüzden sabit '2 litre su için' tezi çürütülmüş bulunmaktadır. Suyun fazla tüketilmesi böbrekte çok fazla yük olacağı için su hücre içinde birikiyor ve vücuttaki sodyum oranını düşürebiliyor ve beyine bir takım zararlara ve ödeme yol açabiliyor. Bu nedenle suyu yeterince ve zamanında, uygun bir şekilde içmeliyiz” açıklamasında bulundu.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları