120x600

Alemdar inşaat

20-09-2019 SİYASET

Salıcı, Bolu’dan İktidar Mesajı Verdi

CHP’nin Köroğlu Kongre ve Düğün Salonunda yapılan Bölge Toplantısına katılan CHP örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı “96 yıl önce bu cumhuriyeti nasıl kurduysak, bu cumhuriyeti nasıl doğru temeller üzerine oturttuysak, Türkiye’nin demokrasisini ve geleceğini de doğru temeller üzerine oturtacak kadrolarla beraber iktidara yürüyeceğiz. CHP şu anda iktidara yürüyüşünü başlatmış durumdadır” dedi.

Salıcı, Bolu’dan İktidar Mesajı Verdi
Bİ tur

Cumhuriyet Halk Partisinin Köroğlu Kongre ve Düğün Salonunda gerçekleştirilen Bölge Toplantısına katılan CHP örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Salıcı; “25 yıl sonra Adana Büyükşehir Belediyesi’ni tekrar kazandığımız için Adanalılara bir teşekkür borcumuz vardı. Bu yüzden ilk bölge toplantımızı Adana’da gerçekleştirdik. Geçen yıl ki bölge toplantılarımızda Bolu yer almamıştı ama farkındayız ki, Bolulara da bir teşekkür borcumuz var. Bu yüzden Bolu Belediyesi’ni de uzun zaman sonra yeniden kazanmamızı sağlayan Bolulu kardeşlerimize, dostlarımıza teşekkür anlamında Bolu’da, bölge toplantımızı düzenliyoruz. Türkiye’nin önemli sorunları var. Bir yıl için Türkiye, aslında 3 tane seçim geçirdi. Bir tanesi 24 Haziran Genel Seçimleriydi. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı, bizim tabirimizle ‘Başkanlık Seçimi’ yapıldı ve Türkiye tek adam rejimine geçti. Sonra 31 Mart Seçimleri yapıldı. 31 Mart Seçimlerinde bizim beklentimiz; bu seçimlerin bir yerel seçim olduğu mantığıyla, vatandaşa hizmet edecek belediye başkanlarının kendi beldelerinden büyük şehirlere kadar seçilmesiydi. Yerel Seçimlerde farklı bir durum oluştu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bu kadar geniş bir alanda iş birlikleri oluştu. Karşımızda Cumhur İttifakıyla AKP ve MHP vardı. Biz, İyi Parti ile bir iş birliği yaptık ve önümüzdeki süreçte vatandaşımıza daha iyi hizmet sunacak olan belediye başkanlarımızı aday gösterdik. Ancak gördük ki, 2002 yılında iktidara, millet iradesi diye bağırarak geldiler, ‘yolsuzluktan, yoksulluktan, yasaklardan kurtulmak’ söylemi ile iktidara geldiler. Meğerse, millet iradesi kavramından hiç nasiplenmemişler” ifadelerini kullandı.

 

 

“31 Mart’ta birçok yerde belediye başkanlarımızı seçtik ama İstanbul seçimlerinin sonucu nedense beğenilmedi. “

Salıcı konuşmasına şu şekilde devam etti; “Bize dediler ki; 14 bin oyla koskoca İstanbul’un seçimi biter mi? ‘Kaç olsun?’ diye sorduk. ‘Şöyle bir 800 bin olursa iyi olur’ dediler. Biz de 800 binden fazla oyla İstanbul’u tekrar kazandık. Yetmedi, 31 Mart’ta seçilmiş olan 3 büyükşehir belediye başkanını, yargı kararı olmadan görevden aldılar. Biz bunu eleştirdik. Eleştirdiğimiz zaman da dönüp bize dediler ki: Siz bu HDP’li belediye başkanlarının görevden alınmasını ve kayyum atanmasını neden sahipleniyorsunuz? Durum aslında çok basit; daha birkaç gün önce partisinden ‘ben bir partinin genel başkanı ve başbakanını ihraç etmesi durumunda kalmasını görmek istemiyorum ve o nedenle partiden istifa ediyorum’ diyen Ahmet Davutoğlu daha önce başbakandı ve başbakanlık görevindeyken azledildi. Biz bunu da eleştirdik, dedik ki: Bu yapmış olduğunuz şey, demokrasiye darbedir. Davutoğlu CHP’li miydi? Değildi. İhraç eden de CHP’li değildi. Yetmedi, 31 Mart Seçimlerinden bir sene önce birçok büyükşehir ve il belediye başkanını ‘metal yorgunluğu’ gerekçesi ile görevden aldılar. Biz bunu da eleştirdik. ‘Halkın iradesi ile seçilmiş olan belediye başkanlarını, kendi parti içi meselelerinizle görevden alamazsınız, bu halk iradesine karşıdır’ dedik. O arkadaşlar da CHP’li değillerdi.

 

 

“31 Mart Seçimlerinde, İstanbul, 11 büyükşehir ve 10 ilde, CHP’li adaylar seçimleri kazandı”

‘Seçim bu şekilde sonuçlanmaz, İstanbul’un iradesi bu değildir. Biz bu seçimi iptal edelim’ dedi YSK. Yani bir yargı darbesi ile 6 Mayıs’ta İstanbul seçimi iptal edildi. Biz bunu da eleştirdik. Döndüler, bu seçimlerde seçilmiş belediye başkanına mazbata vermediler, 2. sırada gelene mazbata verdiler. Cumhuriyet tarihinde böyle bir rezillik görülmedi. Onu da eleştirdik. Ve şimdi dönüp diyorlar ki: Siz, büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınmasını neden eleştiriyorsunuz. Bizim bir demokrasi anlayışımız var. O demokrasi anlayışı içerisinde, yapılan yanlış kime yapılırsa yapılsın, biz onu eleştiririz. Ama görünen o ki; ‘millet iradesi’ diye bağırarak gelen ve kendisini ‘şiir okuyan adam’ olarak lanse eden şuan Türkiye’nin başındaki tek adam, bu demokrasi ve millet iradesinden yeterince nasiplenmemiş. O kadar nasiplenmemiş ki; bizim İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu; İstanbul’daki seçim başarısının mimarlarından. Şiir okuyan adam, şiir okuduğu için şiir okuyan kadını cezalandırır duruma düştü. Canan Kaftancıoğlu’na 9 yıl 8 ay 20 gün ceza verdiler. Ne için? 7 yıl önce atmış olduğu tweetleri gerekçe göstererek. Kimsenin burnu kanamadı. Siz onun görüşlerine katılmayabilirsiniz. Eğer yasada suç değilse, düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesindeyse, onu öyle kabul etmek zorundasınız. Türkiye’nin toplumsal barışı zedelenmiş durumda ve Türkiye’de bir kucaklaşmaya, bir araya gelmeye, farklı fikirlerden dahi olsa Türkiye’nin demokratik standartlarını yükseltmek için bir araya gelmeye ihtiyaç duyulan günlerdeyiz”

 

 

“CHP şu anda iktidara yürüyüşünü başlatmış durumda”

 “Bunu bütün örgütleri ile bütün üyeleri ile vücudunun her zerresinde hisseden insanlarla beraber biz bu iktidarı kuracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. 96 yıl önce bu cumhuriyeti nasıl kurduysak, bu cumhuriyeti nasıl doğru temeller üzerine oturttuysak, Türkiye’nin demokrasisini ve geleceğini de doğru temeller üzerine oturtacak kadrolarla beraber iktidara yürüyeceğiz.”

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları