120x600

Alemdar inşaat

31-03-2020 SİYASET

“Sayın belediye başkanımızın aldığı karar tüm Türkiye’ye örnek olmalı”

CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu koronavirüs salgını nedeniyle hükümetin daha rasyonel önlemler alması gerektiğini söyledi. Karsu; “Suriyeli kardeşlerimiz" için 40 milyar doları bulabiliyoruz da hastalıktan çoluk çocuk korunabilsinler diye "işçi kardeşlerimize", iki ay için birkaç yüz milyon dolar bulamıyor muyuz? Bu aşamada Belediye Başkanımız Tanju Özcan’ın, koronavirüs salgını nedeni ile su fiyatlarında yüzde 50 indirim yapılacağını açıklaması çok anlamlı ve doğru bir karar olmuştur” dedi.

“Sayın belediye başkanımızın aldığı karar tüm Türkiye’ye örnek olmalı”
Bİ tur

CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu koronavirüs salgını nedeniyle yaptığı basın açıklamasında önemli tespitlere yer verdi; Karsu, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  “Felaket ve salgın dönemleri millet ve devlet için bir sınavdır. Bugün böyle bir sınavdan geçiyoruz. Dünya salgının durdurulması için bilim dünyasının üreteceği aşıyı bekliyor. Her ne kadar birkaç aşı üretilmiş olsa ve insanlar üzerinde deneyler yapılsa da aşının 18 ay içinde ortaya çıkması çok beklenmiyor. Yine de bilim dünyası Covid-19 hastalığına yol açan ve resmi adı SARS-CoV-2 olan yeni tip koronavirüs hakkındaki çalışmalara ve keşiflere devam ediyor. Bu hafta virüsün genetik kodunun çözülmesi ile ilgili umut dolu çalışmalar yapıldı. Bu virüsün genetik olarak çok daha az mutasyona uğradığı keşfedildi. Böylece tek tip bir aşının virüsle savaşmakta yeterli olacağı düşünülüyor. Salgın insanları birbirinden ayrı tutsa da topluluklar ihtiyaç halinde bir araya geliyor. Dünyanın dört bir yanında nezaket ve dayanışmanın yükseldiği görülüyor.

 

“Belediye Başkanımız Tanju Özcan’ın, su fiyatlarında yüzde 50 indirim yapılacağını açıklaması çok anlamlı ve doğru bir karar olmuştur.”

 

Kimsenin hayatı ucuz değil. Herkes biliyor, sokağa çıkmanın ve başka insanlarla yakın temasın tehlikelerini… Peki, işe gitmemek bu insanlarımızın kendi ellerinde mi? Hükümet önlem almak için işe gitmeyenlerin işini koruyacağının garantisini veriyor mu? Bir gün çalışamaz ise evde yiyecek ekmek bulamayacak olanların sayısı kaç? Hükümet onlara "merak etmeyin, evde oturun, yiyecek kolileriniz akşam elinizde" diyebiliyor mu? Suriyeli kardeşlerimiz" için 40 milyar doları bulabiliyoruz da hastalıktan çoluk çocuk korunabilsinler diye "işçi kardeşlerimize", iki ay için birkaç yüz milyon dolar bulamıyor muyuz? Bu aşamada Belediye Başkanımız Tanju Özcan’ın, koronavirüs salgını nedeni ile su fiyatlarında yüzde 50 indirim yapılacağını açıklaması çok anlamlı ve doğru bir karar olmuştur. Bolu halkının bu indirim sonucunda cebinde 3 Milyon 360 bin TL’ kalacaktır. Aynı uygulamayı en azından 2 aylığına hükümet yetkilileri de doğalgaz ve elektrik fiyatlarında yapamaz mı? Mesele Türkiye’nin imkânlarının kısıtlı olup, olmaması değildir. Mesele, kısıtlı olan imkânlarımızın doğru yerlere harcanıp, harcanmadığı meselesidir. Vakit, siyasi ikbal hesaplarını bırakıp işsizlik ve açlığın eşiğindeki milyonlara el uzatma vaktidir.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları