120x600

Alemdar inşaat

21-08-2019 SİYASET

“Tank Palet vatandır, satılamaz”

Sakarya’da bulunan Tank Palet Fabrikası’nın, özel sektöre devrinin 21 Ağustos’ta gerçekleştirileceği iddiaları üzerine Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri ve milletvekilleri Sakarya Kent Meydanı’nda bir araya gelerek oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eylemine CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu ve partililerde giderek destek verdi.

“Tank Palet vatandır, satılamaz”
Bİ tur

CHP, Tank Palet’in dolaylı yoldan özel sektöre kiralanmasının önünü açan ASFAT’a devredilmesiyle ilgili olarak Sakarya Kent Meydanı’nda Salı günü  18.00 sıralarında oturma eylemi başlattı. Binlerce kişinin katıldığı protesto eylemine çevre illerin yanı sıra Bolu il ve İlçe örgütleri üyeleri de katılarak destekverdi. “Tank Palet vatandır, satılamaz” yazılı tişörtlerin giyildiği ve pankartın açıldığı 12 saat süren oturma eylemine CHP’li vekiller Engin Özkoç, Engin Altay, Onursal Adıgüzel, Orhan Sarıbal, Veli Ağbaba, Seyit Torun, Fethi Açıkel, Tuncay Özkan, Mehmet Ali Çelebi, Mahmut Tanal, Nurhayat Altaca, Tahsin Tarhan, Kani Beko, Ali Mahir Başarır, Sibel Özdemir, partililer, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

 

 

Özkoç; “Sadece tank palet değil, yer altı kaynaklarımız da Kaz Dağları’nda olduğu gibi Kanada ve benzeri firmalara peşkeş çekiliyor”

Oturma eylemi öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, “Türkiye’de satacak bir şey kalmadığı için sıra askeri fabrikalara geldi” diyerek; “Tank Palet vatandır, satılamaz. Türkiye’nin uyanık kalması lazım. Sadece tank palet değil, yer altı kaynaklarımız da Kaz Dağları’nda olduğu gibi Kanada ve benzeri firmalara peşkeş çekiliyor. Bu satışlar karşısında vatandaşın görev başında olması, vatana sahip çıkması lazım. Biz bütün geceyi Sakarya meydanında geçireceğiz. Sakarya tank palet vatandır, satılamaz. Bunu bir kez daha yüksek sesle vurgulayacağız” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise “Tank Paleti savunmak vatanı savunmaktır. Tank Paleti satmak vatana ihanettir. Tank Palet turnosol kağıdı görecek, vatanseverim, milliyetçiyim diyenlerin samimiyeti ortaya çıkacak” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları