120x600

Alemdar inşaat

28-09-2020 SİYASET

Türkoğlu Konak'a Cevap Verdi

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu dün kendisi hakkında açıklamalar yapan AK Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak’a yaptığı yazılı açıklamayla cevap verdi.

Türkoğlu Konak'a Cevap Verdi
Bİ tur

Türkoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "AKP Bolu Merkez İlçe Başkanı Sayın Kazım Konak'ın Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümünde Onkolog doktor bulunmaması ile ilgili yaptığım basın açıklamalarına verdiği cevap karalamanın, iftira atmanın, olayları çarpıtmanın metnidir. Yaptığım basın açıklamalarının hiç birinde sağlık çalışanlarımıza, doktorlarımıza veya idari personelimize yönelik ilgili bir cümle dahi kurmadım. AKP Bolu Merkez İlçe Başkanı Sayın Kazım Konak hangi cümlelerim ile Bolu’da çalışan sağlık çalışanlarımızın emeğini hiçe saydığımı açıklarsa sevinirim. Açıklayamazsa iftira atarak siyaset yapmış biri durumuna düşer, bunu belirtmek isterim. Ama ben kendisine, mensubu olduğu AKP iktidarının, özellikle Covid-19 salgını sürecinde canla başla çalışan sağlık çalışanlarının emeğini nasıl hiçe saydığını bir sürü somut örneklerle, saatlerce anlatabilirim. Sayın Kazım Konak açıklamasının devamında AKP döneminde sağlık alanında yapılan çalışmalardan bahsetmiş, doğru bu konuda yapılan güzel hizmetler var. Fakat bu hizmetler ABD Büyükelçisi David Satterfield'in daha beş gün önce Devlet Hastanelerinin ABD ilaç firmalarına olan borcu hatırlatıp, ödemezseniz ilaç yok demesi gibi somut bir gerçeği ortadan kaldırmıyor. AKP İktidarının göz boyayan sağlık hizmetlerinin arkasında ki gerçek borcunu ödeyemeyen devlet hastaneleridir. AKP Bolu Milletvekilleri Bolu'da ki Onkolog doktorun görev süresini doldurmadan özel bir hastaneye geçtiğini kendi ağızlarıyla söylediler. Şimdi ben AKP Merkez İlçe Başkanı Sayın Kazım Konak'a soruyorum, bu doktorun suçu mu? Yoksa özel hastaneleri teşvik eden, devlet hastanelerinde çalışan doktorlara, sağlık personeline emeğinin karşılığını vermeyen AKP iktidarı mı?  Sayın Konak ilimizin sağlık hizmetleri açısından bugün komşu illerden hasta kabul ettiğini ifade ediyor. O zaman ben AKP Merkez İlçe Başkanı Sayın Kazım Konak'a soruyorum Zonguldak, Bartın, Karabük, Ankara ve hatta İstanbul’da AKP iktidarı sağlık hizmetlerinin hangi kısmını eksik, hatalı yapıyor da bu illerimizde yaşan insanlarımız, yaşadıkları şehirleri bırakıp ilimize geliyor! Bu illerdeki hastanelerde yer mi yok? Doktor mu yok? Hemşire mi yok? 

AKP Merkez İlçe Başkanı Sayın Kazım Konak uzun zamandır ilimizde siyaset yapan değerli bir arkadaşımızdır. Eski bir partilimiz olması nedeniyle açıklamalarımı ciddiye alıp ilimizde onkolog doktor olmadığını kabul etmesi ve partimize yönelik eleştirileri benim için önemlidir. Fakat mesleği itibarıyla matematik ve istatik zekâsı olan Sayın Kazım Konak’ın yerel seçimler sürecinde Merkez İlçe Belediyesini kaybeden ilçe başkanı olarak partimizi seçim kaybeden parti olarak eleştirmesine de anlam veremediğimi ifade etmek isterim."




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları