120x600

Alemdar inşaat

24-01-2020 GÜNDEM

Unutmadık Seni!....

27 yıl önce bombalı suikastla öldürülen Uğur Mumcu için tüm Türkiye’de olduğu gibi Bolu’da da anma töreni düzenlendi. Anma törenine yüzlerce kişi katıldı.

Unutmadık Seni!....
Bİ tur

27 yıl önce bombalı suikastla öldürülen Uğur Mumcu için tüm Türkiye’de olduğu gibi Bolu’da da anma töreni düzenlendi. Anma törenine yüzlerce kişi katıldı. Anma töreninde ilk olarak Atatürkçü Düşünce Derneği Bolu Şube Başkanı Raşit Aydın kürsüye gelerek konuştu. Aydın;  “Uğur Mumcu’nun öldürüldüğü 24 Ocak günü devam eden haftaya adalet ve demokrasi haftası deniliyor. Demokrasiyi, adaleti, özgürlüğü savunan bu uğurda can vermiş olan bütün aydınlanma kayıplarımızı sonsuz bir şükran, minnet, özlem ve saygıyla anıyoruz. Bombalı saldırıda evlerinin önünde, otobüs duraklarında, arabalarının içinde kurşunlanarak öldürülen ve katilleri yakalanıp hak ettikleri cezaları almayan bu yurtsever insanların ortak özellikleri doğruları söylemekten, yazmaktan korkmayan Cumhuriyet’e, Atatürk’e ve devrimlerine gönülden bağlı cesur insanlar olmalarıydı. Onları katleden tetikçilerin ve aralarında ulusal, uluslararası katillerin bulunması ve yargılanmaları talebimizi tekrar ediyoruz. Onlara sesleniyoruz. Sizi unutmuyoruz, unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu yıl şuanda olduğu gibi geçmişte de her yıl 24 Ocak’ta anma töreni yaptığımız bu parkın adı Uğur Mumcu parkıdır. Geçtiğimiz yıl yerel yönetimden, yerel seçimden önce Bolu Belediyesine bir dilekçe vererek bu parka Uğur Mumcu anısına bir anıt dikilmesi önerisinde bulunmuştuk. Ne yazık ki o zamanki yönetim bu dilekçemize cevap vermediği gibi, bu parktaki kafeyi de seçimden kısa bir süre önce bir gençlik vakfına kiralamıştı. Belediye Başkanımız Tanju Özcan’ın bu kiralamayı iptal ederek, kafeyi geri almıştır. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

“Uğur Mumcu parkı yıllardır o kadar atıl durumda bırakılmış ki, adeta isminden rahatsız olunmuş”

 

Anma töreninde konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan “27 yıl önce katledilen Uğur Mumcu’yu rahmet ve minnetle anıyorum. Burada her yıl bu anma etkinliklerini düzenliyoruz. 90’lı yılların başında Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy gibi aydınlanma devrinin simge isimleri, gazeteciler faili meçhul cinayetlerle katledilmeye başlandı. Onların katledilmesinden sonra Türkiye’de bir yandaş basın oluşmaya başladı, sonra Cumhuriyet düşmanları bu ülkeyi maalesef yönetmeye başladı. Sonraki süreçte Ergenekon ve balyoz süreci oldu. Her şeyin bir sebebi ve sonucu var. Bu sefer devrimci, Atatürkçü subaylara dönük bir komplo yapıldı. Türk Ordusu adeta çökertildi, arkasından da 15 Temmuz hain darbe girişimi meydana geldi. Biz o dönemin aydınlanması gerekir diyoruz. Faillerin ortaya çıkması lazım diyoruz. Yargıdan ve siyasi iktidardan bu faillerin delillendirilerek ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Eğer gerçekten o dönem aydınlanırsa, Türkiye’nin bulunduğumuz noktaya geldiğini, FETÖ’nün nasıl ortaya çıktığını, ordumuza nasıl kumpas kurulduğunu, bu devletin nasıl içerden çökertilmeye çalışıldığını da net bir şekilde göreceğiz. Burası Uğur Mumcu Parkı yıllardır. Ama yıllardır o kadar atıl durumda bırakılmış ki, adeta isminden rahatsız olunmuş. Hatta bir dönem, Uğur Mumcu ismini de kaldırmaya çalıştılar. Ancak kanunumuzda güzel bir şey var, isim koymak için belediye meclisinin salt çoğunluğu yeterli. Ama ismi kaldırmak için 3’te 2 çoğunluk gerekiyor, Allah’tan o çoğunluğu bulup bunu başaramadılar. Bahar aylarında  yapmak istediğimiz çalışmalara ilk olarak buradan başlamak istiyoruz. Öncelikle bu parkı güzelleştirmek istiyoruz. Arka bölümde, anfi tiyatro mantığında bir çalışma olacak. Biz burayı gençlik merkezi olarak planlıyoruz. Amacımız gençlerimiz burada ders çalışabilsinler, sosyal etkinlik yapabilsinler, yaz aylarında burada çalsınlar söylesinler, birlikte vakit geçirebilsinler. Etkinlikler yapabilsinler, biz bunu çok arzu ediyoruz bunu yapmak için de kararlıyız.”ifadelerini kullandı.

 

 

Uğur Mumcu’nun 1975 yılında kaleme aldığı “Sesleniş” yazısının Bolu Abant İzzet Baysal Öğrencileri tarafından okunmasının ardından anma töreni karanfil sunumu ile sona erdi.   

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları