120x600

Alemdar inşaat

30-12-2014 İnci Abla

Bolu’nun İnci ablası sorunlarınıza çözüm bulmaya devam ediyor. Sizlerde her konuda ki sorularınızı [email protected] adresine yazabilirsiniz…

 

İnci ablacığım, ben Düzce'den köşenizi takip eden bir insanım. Düzce'ye İstanbul'un arka bahçesi derler ama bu şehirde çok canımın sıkıldığını söyleyebilirim. Lise son sınıf öğrencisiyim. Üniversitede okumak yerine bir işyeri açarak ticari yaşama adım atmak istiyorum. Bana ne önerirsiniz?

   B.C, Düzce

Sevgili BC, lise son sınıfta olduğunu ve bulunduğun şehirde çok bunaldığını yazmışsın. Üniversite sınavına hazırladığın için bunalma ihtimalin çok yüksek. Kazanamama korkusu yüzünden kısa yolu seçip ticarete atılmak ister gibi bir halin var. Üniversite sınavını kazanıp büyük şehirde okumak daha iyi olmaz mı sence. Sınava daha fazla ağırlık verip Üniversite oku. Ticarete mezun olduktan sonra da atılırsın.

 

Sevgili İnci ablacığım, köşenizi büyük bir ilgiyle takip ediyorum. Ülkenin haline baktığımda çekip gidesim geliyor. Üniversite okuyan bir genç olursak bana ne tavsiye edersiniz? Hayatımı devlet memuru olarak sürdürmek istemiyorum.

T.E, Bolu

Sevgili T.E; ülkenin haline baktığımızda bu ülkeyi size emanet ettiğimiz aklıma geliyor. Sizler gidişatı değiştirebilirsiniz. Devlet memuru olmak istemiyorsanız, özel sektörde bir işe girmek için çaba sarf edin. Size tavsiyem iyi bir derece ile mezun olun. Mesleğiniz ile ilgili kendinizi geliştirecek eğitimler alın. Bu ülkenin size ihtiyacı var unutmayın..


www.boluobjektif.com'da yer alan köşe yazarlarının yazıları kendi görüşleridir. Yazdıkları köşe yazılarından dolayı www.boluobjektif.com sorumlu tutulamaz.



İnci Abla Diğer Yazıları
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları