120x600

Alemdar inşaat

12-01-2015 İnci Abla
İnci Abla

İnci Abla

"Gerçek İslamın" buna karşı yapabileceği bir şey yok mu?

Sevgili İnci Ablacığım,

Fransa'da yaşanan son terör olayları benim moralimi çok bozdu. Zaten Ortadoğu'da yaşananlar moralimi yeterince bozuyordu. Fransa'da yaşananlar ise beni resmen mahvetti. İslam barış dini ama teröristlerin çoğunun Müslüman olması düşündürüyor beni "Gerçek İslamın" buna karşı yapabileceği bir şey yok mu?

 

                                                                                   D.Z, BOLU

 

Sevgili D,Z

 

Fransa'da yaşanan terör olayları inanın herkesin canını sıkmaktan öte yaktı da. Dediğiniz gibi İslam barış dinidir. Kardeşliği adaleti hak ve hukuku anlatır. Terör ile bağdaştırılamaz. Bırakın İslamı diğer dinler için de geçerli bu. Hele ki dikkat çekmek için günahsız kişileri öldürmek hiç bir inanca uymuyor zaten. Günümüzde gerçek İslamı uygulayan kaç kişi var sizce?? Keşke yapabileceği bir şey olsaydı. Terörü lanetlemekten başka bir şey yapamıyoruz maalesef.

Saygılar İnci Ablacığım,Eski Türk filmlerini seyrettiğim zaman O dönemde yaşana diyalog ve duyguların ne kadar güzel olduğunu gördüm. Niye bugün böyle yapmacık bir ortam içinde yaşadığımızın nedenini merak ediyorum.

 

                                                                          Z.E, BOLU

 

Sevgili Z.E,Hayatımıza internet girdi mertlik bozuldu maalesef. konuşma dili yazı diline döndü. bu yüzden de insanlar çok kolay yalan yazar oldu. Internet ve sanal ortam hiç tanımadığı kişiler ile sohbet etme olanağı tanıdı. Bu da görmediği insanla sohbette abartı sanatını kullanmalarına neden oldu. Artık profillerindeki bilgilerin doğruluğunu araştıracak konuma geldik. Bana göre neden bu. Çünkü karşı karşıya yapılan sohbette mimikler ve gözler sizi ele verir. Yalan söyleyemezsiniz. Bu yüzden o diyaloglar güzel duygular da o kadar samimi. Yüz yüze iletişim kurabileceğiniz arkadaşlarınız olsun. O zaman siz de yakalarsınız o duyguları.


www.boluobjektif.com'da yer alan köşe yazarlarının yazıları kendi görüşleridir. Yazdıkları köşe yazılarından dolayı www.boluobjektif.com sorumlu tutulamaz.



İnci Abla Diğer Yazıları
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları