120x600

Alemdar inşaat

27-04-2015 İnci Abla
İnci Abla

İnci Abla

Kendi toprağımızda turist gibi dolaşmak istemiyoruz

Çok kıymetli İnci abla 7 Haziranda ülkemiz çok önemli bir genel seçime gidiyor ama etrafıma baktığımda böyle bir heyecan göremediğimi üzülerek görüyorum. Ülkemizin çok önemli sorunları -işsizlik, yoksulluk, eğitim seviyesinin düşüklüğü -gibi neredeyse kader haline geldi. Bu seçim sizce bu kötü tablodan kurtuluşumuzun önünü açar mı?

 B.G.BOLU

Sevgili B.G

 

Sizin de dediğiniz gibi yine bir seçim arifesindeyiz. Dediğiniz gibi heyecan yok. Çünkü kaygı çok. Her seçimde bir sürü vaat verilip yerine gelmeyince seçmen de ne yapacağını bilemez hale geldi. Bu seçim sonucunda da değişen bir şey olmayacak. Aksine bir sürü zam haberi ile hayatımıza devam edeceğiz. Kısacası kötü tablodan kurtulabileceğimiz ümidi çok taşımıyorum.

 

İnci abla Bolu’da şimdiye kadar hiç böyle bir köşe olmamıştı. Kim olduğunuzu bilememekle beraber size başarılar diliyorum. Geçen yaz ülkemiz yoğun bir mülteci akınına uğradı. Bolu kış memleketi olduğu için bu Araplar (mülteciler) pek dışarı çıkmadı. Şimdi havalar ısındığı için bolu yeniden bir Arap şehri konumuna gelecek. Her köşe başında Arapça konuşan tuhaf giyimli insanlarla yine sıkça karşılaşacağız. Bu kader mi? Kendi toprağımızda turist gibi dolaşmak istemiyoruz.

 

Z.T.BOLU

Sevgili Z.T.

Teşekkür ederim başarı dilekleriniz için. İklimi açısından yaz dönemi şehrimizde Arapları görmeye alışkındık. Ama mülteci olarak kalmaya başladıklarından sonra şehrimizin çehresi gerçekten çok değişti. Sizin gibi tedirgin olan çok fazla kişi var. Bazıları gidiyor bazıları geliyor, bazıları ise temelli yerleşiyor. Bu konuda keşke bir şeyler yapılabilse… Kader mi bilemem ama kalıcı değil de geçici olarak şehrimizde kalmalarını temenni etmekten başka yapacağımız bir şey yok diye düşünüyorum.


www.boluobjektif.com'da yer alan köşe yazarlarının yazıları kendi görüşleridir. Yazdıkları köşe yazılarından dolayı www.boluobjektif.com sorumlu tutulamaz.



İnci Abla Diğer Yazıları
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları