120x600

Alemdar inşaat

08-01-2018 SİYASET

Yeni il başkanı 1 hafta içinde belli olabilir…

AK Parti’de yeni il başkanının belirlenmesi amacıyla bugün başlatılan temayül yoklamasına yüzlerce partili katıldı. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hacı Turan başkanlığında gerçekleştirilen temayül yoklamasında il ve ilçe belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları görüşlerini bildirdi.

Yeni il başkanı 1 hafta içinde belli olabilir…
Bİ tur

Temayül yoklaması öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hacı Turan, “Her ankette arkadaşlarımız 3 kişinin ismini yazacak. 3 değerli il başkan aday adayı arkadaşımızın ismini yazacak, kendi isimlerini yazamayacaklar sadece görevlerini yazmaları yeter. Biz bunları değerlendireceğiz devamında yine istişarelerimiz olacak araştırmalar yapacağız. İnşallah en kısa zamanda en az 3 veya 4 arkadaşımızı genel merkezimize davet edeceğiz. Genel başkanımız, Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki komisyonda hangi arkadaşımız uygun görülürse o arkadaşımız Bolu ilimize il başkanı olacak. Kurucular kurulu genel merkez kurucular kurulundan Habibe Hanım’la kendisiyle yüz yüze görüşeceğiz. Mevcut veya daha önce burada milletvekilliği yapmış olan arkadaşlarımızla da yüz yüze görüşerek il başkanlığı konusunda görüşlerini alacağız. Eski il başkanları, il başkan adayları, belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, il genel meclis başkanı arkadaşlarımızla da biz birebir görüşüp onların değerlendirmesini alacağız. Anketlere katılacak arkadaşlarımız ise, il yönetim kurulu üyeleri, il kadın ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri, il disiplin kurulu üyeleri, demokrasi hakem kurulu üyeleri, merkez ilçe yönetimi, il genel meclis üyeleri, merkez ilçe belediye meclis üyeleri, kadın kolları ilçe başkanları, gençlik kolları ilçe başkanları. Yaklaşık 17 kademe var. Bu arkadaşlarımızın görüşlerini alacağız” Dedi. 

 

 

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin hangi ilde bir kongresi varsa orada bir kavga çıkmıştır”

Turan sözlerini şu biçimde tamamladı; “Ankete katılacak arkadaşlarımız en az üç kişinin adını yazacak. Bu vesile ile bugüne kadar görev yapan ve gayretli bir çalışma içinde olan değerli İl Başkanımız Nurettin Bey’e de ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Siyaset bir bayrak yarışıdır. Bugün bu makamda olursunuz, yarın başka bir makamda olursunuz, siyaset hiçbirimiz için bir meslek değildir. Bir temsil makamıdır. Biz bu güzel davanın içerisinde, genel merkezimiz bize nerede uygun bir görev vermişse, biz baş üstüne deriz ve görevimize devam ederiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin hangi ilde bir kongresi varsa orada bir kavga çıkmıştır. Allah’a şükürler olsun bizde böyle bir durum yok. Bizde istişareler vardır. Bu istişarelerle hangi arkadaşımız bu göreve layık içindeyse, inşallah o görevi yerine getirir.”

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları