120x600

Alemdar inşaat

07-08-2022 BOLU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’dan Başkan Bulut’a tam not; ‘İyi ki varsınız Başkanım’

35. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivaline katılan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut’un tüm Türkiye’ye örnek olacak büyük hizmetlere imza attığını vurgulayarak; Kendisine bir kez teşekkür ediyorum. Mengen’imize verdiği hizmetlerden dolayı. Vatandaşlarımızın sorunlarını çözmesinden ve Mengen’i hem Türkiye’de hem de Dünya’da tanıtmasından dolayı… Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız Başkanım” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’dan Başkan Bulut’a tam not; ‘İyi ki varsınız Başkanım’
Bİ tur

35. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivalinde bir konuşma yapan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun konuşmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını ileterek başladı. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivaline daha önce 2 kez katıldığını vurgulayan Torun; “ Pandemi döneminden dolayı bu festivalimiz 2 yıldan beri yapılamadı. Birçok etkinlikler yapılamadı. Bu yıl görüyorum ki büyük bir hasretle ve özlemle festivalimiz geniş bir katılımla gerçekleşiyor. Son derece mutluluk verici bir olay. Görüyorum ki; dünyanın her yerinden, her tarafından aşçılarımız burada. Bizleri gerek yurt içinde gerekse yurt dışında gururla temsil ediyorlar.  Onlarla gurur duyuyoruz. Aslında aşçılarımıza her restorana ya da otele girdiğimizde yanlarına giderek teşekkür ederiz. Çünkü onlar bize değişik lezzetleri sunarlar ama onların hâlâ bir meslek kanunu yok. Cumhuriyet Halk Partisi olarak onların bir an önce aşçılar odasına kavuşmasını istiyoruz. Bu yüzden ilgili yasanın çıkması için gerekli her türlü desteği vereceğiz. Sayın Genel Başkanınızda zaten bu sözü kendilerine vermişlerdi.  Bu festivallerin amacı ülkemizin ve yurtdışından gelen birçok hemşerimizin bir araya gelmesi, böyle bir günde kavuşmasıdır. Ayrıca aşçılık mesleğinin tanıtılması içinde çok kıymetli. Ülkemiz aslında bu anlamda çok zengin. Gastronomi turizminden en fazla katma değer elde etmesi gereken bir ülkeyiz ama maalesef bunu da yeterince tanıtamadık. Avrupa’da birçok ülke bu konuda ciddi adımlar attı. Önemli bir ekonomik gelirler elde ediyor. Ama biz bu gastronomi turizminde maalesef istediğimiz seviyede değiliz. İnanıyorum ki çok değerli belediye başkanımın katkılarıyla, büyük çabalarıyla açılan yüksekokullar ile Gastronomi ve aşçılık okullarıyla birlikte burada yine pek çok insanımız yetişecek ve bu mesleği tanıtacak. Gastronomi turizmine de önemli katkılarda bulunacak” dedi.

 

 

Torun, sözlerini şu şekilde tamamladı; “ Ben, kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Mengen’imize verdiği hizmetlerden dolayı. Vatandaşlarımızın sorunlarını çözmesinden ve Mengen’i hem Türkiye’de hem de Dünya’da tanıtmasından dolayı … Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız Başkanım.”

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları